Српски  Magyar 

"СД текстил" шири производњу

"СД текстил", компанија која је пре две и по године један свој производни погон сместила у Србобран, ових дана шири производњу. Асортиман производа ове фирме почео је да се шири и нови производи и нови купци узрокују отварање нових радних места, што посебно радује становнике Србобрана. Овим поводом "СД текстил" посетио је Радивој Парошки, председник општине Србобран, а домаћин му је био Слободан Окулић, власник компаније.

Најава ширења производње и нових запошљавања, обрадовала је руководство општине Србобран јер долази као потврда решености и активности локалне самоуправе на стварању услова за привредни развој.

"С обзиром да је Србобран општина која је углавном усмерена на пољопривредну производњу, било која врста индустријске производње за нас је веома значајна, па је тако био значајан и долазак 'СД текстила' у наш град. Успели смо да успоставимо добру сарадњу, да обезбедимо услове да дођу и производе у нашој средини, и до сада смо компанији уступили свој простор за рад, без икакве накнаде, док нам они враћају запошљавањем наших радника. То доноси веће приходе породицама запослених и локалном буџету. Заједно смо ушли у процедуру обезбеђивања простора у индустријској зони и израдили смо елаборат и проследили га Влади Републике Србије, на основу кога треба да добијемо 'зелено светло' да 'СД текстил' изгради већи производни простор. У перспективи можемо очекивати запошљавање између 60 и 100 радника, а ми се на основу оног како компанија ради, надамо да тај број може бити и већи", рекао је Парошки приликом посете "СД текстилу".

"За циљеве које остварујемо ових дана били смо пројектовали знатно дужи рок и веома смо задовољни оним што смо постигли у Србобрану. До сада смо били фокусирани на програм заштитне опреме, а од сада крећемо и са хотелским програмом и програмом кућног текстила. Наша централа је у Старој Пазови, где радимо 22 године, а са ширењем производње тражили смо позицију и добре услове где би могли покренути нови погон. Све то добили смо у Србобрану, локална самоуправа је изашла у сусрет свакој нашој потреби, на чему се посебно захваљујемо, а ми смо на то одговорили запошљавањем људи из општине Србобран. Имамо намеру да наставимо са ангажовањем нових радника, а у плану је да на некој од понуђених парцела градимо и нови и већи погон, како би наставили са развојем фирме", рекао је Слободан Окулић, власник "СД текстила".