Српски  Magyar 

Гробља у Србобрану уређенија него икад

Више од месец дана трају радови на уређењу православног и католичког гробља у Србобрану, саопштено је из Јавног комуналног предузећа "Градитељ". На задовољство грађана, све оно што је више од деценије било запуштено сада је попуно уређено или ће у наредним данима бити приведено крају, захваљујући свакодневном вредном раду радника Месне заједнице Србобран и ЈКП "Градитељ".

Уклоњена је велика количина шута и растиња, офарбане су капије, уређене стазе али и гробна места, што је посебно евидентно у деловима где је коров готово обрастао споменике. Свој допринос дали су у две одвојене акције на православном и католичком гробљу и активисти Српске напредне странке, који су подржали ову иницијативу као једну од активности уређења нашег насељеног места.

"До сада је одвезено око 30 камиона кабастог отпада који је уклоњен са мање приступачних места на гробљима, а у нередних неколико дана комунална служба ће наствити да односи посечено растиње које је припремљено за транспорт. Позивамо све грађане да се прикључе овој и наредним акцијама како би заједничким снагама учинили да наше место буде пример најуређеније средине, јер Србобран, Турија и Надаљ то заслужују", наводи се у саопштењу ЈКП "Градитељ".

На фотографијама које следе можете се уверити како су гробља изгледала некада а како након уређења.  

ПРЕ

 

ПОСЛЕ

 

 

Службени лист