Српски  Magyar 

Бесплатна правна помоћ у петак у Србобрану

У оквиру пројекта "Пружање правне помоћи и информација неопходних за заштиту и остваривање права интерно расељених лица, избеглица и повратника", који се у бројним градовима Србије спроводи у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције, у Србобрану ће у петак, 22. новембра, своје услуге пружати Канцеларије бесплатне правне помоћи из Београда.

"Правници ове Канцеларије правну помоћ пружају интерно расељеним лицима, избеглицама и повратницима по основу Споразума о реадмисији, у седиштима канцеларија у Београду, Нишу, Врању и Краљеву, као и сарадничких организација у Грачаници и Косовској Митровици, али у сарадњи са Комесаријатом за избеглице и миграције и повереницима Комесаријата, и у свим општинама и градовима у којим се увиђа потреба да се путем посета мобилних правних тимова, пружи бесплатна правна помоћ интерно расељеним лицима, избеглицама и повратницима.

Правна помоћ се преко мобилних тимова пружа лицима која се налазе у веома тешкој материјалној или здравственој ситуацији, те им је с тога онемогућено да дођу до сталних канцеларија. Из ових разлога формирани мобилни правни тимови, уз претходно припремљену организациону и логистичку подршку они излазе на терен, обилазе општине и градове где одржавају састанке са корисницима у просторијама повереника Комесаријата или Општинске/Градске управе, као и путем кућних посета најугроженијим категоријама. Правна помоћ у Србобрану биће пружана у Великој сали Скупштине општине Србобран, са почетком у 11.00 часова", наводи се у позиву заинтересованим грађанима. Састанку ће присуствовати Радивој Парошки, председник општине Србобран, и Радош Дабетић, директор пројекта "Бесплатна правна помоћ" са својим  сарадницима.

Службени лист