May 26, 2020 Last Updated 2:46 PM, May 22, 2020

Сви вртићи део Фестивала права детета

И вртићи Предшколске установе "Радост" укључили су се у овогодишњи Фестивал права детета, који се организује у част обележавања тридесетогодишњице од усвајања Конвенције Уједињених нација о правима детета. 

Планирана активност под називом "Квалитетно образовање за сву децу", одржана је јуче у свим образовним установама, с циљем да се афирмише поштовање општих принципа у реализацији задатака образовања и васпитања, те промовисање примера добре праксе.

У јасленој и припремној групи вртића "Снежана", организовано је дружење деце, под паролом "У своме окружењу свако дете има право да живи весело и здраво", док је у старијој групи организован спортски дан у ком је учествовао и један родитељ - наставник физичког васпитања. Такође, организована је и посета Основној школи "Вук Караџић".

У вртићу "Бамби", у сарадњи са Основном школом "Јован Јовановић Змај", организовано је дружење предшколаца и првака, током којег су у фокусу биле дечије народне игре, на српском и мађарском језику.

У вртићу "Барби" организована је радионица за родитеље на тему "Свако дете има право на своје име", док је у вртићу "Црвенкапа" тема сличне трибине за родитеље била "Борба против насиља". Такође, родитељима је представљен "Bee bot" - робот осмишљен у циљу промовисања дигиталног образовања.

Децу у вртићу "Палчић" посетили су прваци из Основне школе "Вук Караџић", и дружили се у програмима "Правимо наш град" и "Поведи друга да прошета кроз наш град", док је у "Чуперку" организован спортски дан са родитељима под слоганом "Вежбати је лако, вежбати може свако".

"Пчелица" је организовала Отворена врата за родитеље и спортске и такмичарске игре деце и родитеља, док је туријска "Пепељуга" такође имала спортски дан, у ком су учествовали и ученици млађих разреда Основне школе "Петар Драпшин".

У надаљској "Бубамари", уз Дан отворених врата, организоване су и креативне радионице: "Играјмо се дигитално", "Пусти машти на вољу" и "Ово је Србија", у којим су сарадници малишанима били родитељи, КУД "Ивањско цвеће", ученици основне школе и локална заједница.

"Поводом тридесетогодишњице од потписивања Конвенције УН о правима детета, у свим нашим вртићима организован је Фестивал права детета. Васпитачи су имали потпуну аутономију у креирању плана активности и начину обележавања овог Фестивала. Будући предшколци су се дружили са првацима у обе србобранске школе, долазили су нам родитељи и са децом учествовали у разним такмичарским играма и спортским активностима, имали смо радионице и трибине, укључили у наше програме и децу која не похађају наш вртић. Захваљујем се колегама васпитачима на лепим идејама и на креативном и занимљивом дану у којем смо сви уживали", оценила је учињено у оквиру Фестивала права детета Александра Врсајковић, директорка Предшколске установе "Радост".

 

Службени лист