Српски  Magyar 

"Рука спаса" за зиму без хладноће

Хуманим и солидарним акцијама Удружења жена "Рука спаса" као да нема краја. Након поделе пакетића деци самохраних родитеља пре пар дана, вредне жене из овог друштва обрадовале су још србобранске деце поделом плетених капа и шалова, уз домаће медењаке, која је организована на Тргу слободе. И ова акција имала је за циљ обрадује децу и да им покаже да уз родитеље, баке и деке, тетке и стрине, наставнике и пријатеље, још неко мисли на њих.

"Потрудили смо се и овога пута да спремно дочекамо зиму, исплеле смо велики број капа и шалова за децу. Сваки поклоњени комад зимске гардеробе је ручно плетен од природне вуне, и сваки је уникатан. Уз то, сваком детету смо поклонили и један пакетић домаћих медењака, ручно шараних, што је моја специјалност. Акција је одлично прошла, дошло је много деце са својим родитељима, и баш смо задовољни што је све подељено у кратком року. Захвалила бих се свим грађанима који су дошли, хвала мојим женама што су се трудиле и издвојиле толико времена да израде све ове поклоне. Такође се захваљујем општини Србобран која нас увек помаже и овога пута се посебно захваљујем Тот Атили који је бесплатно уступио своју музичку технику и децу развеселио песмама", рекла је председница удружења Савка Лазић.

За дане до краја године Лазић је најавила поделу поклона за новорођенчад која су дошла на свет у четвртом кварталу ове године, уз подршку општине Србобран, као и поделу медењака и плишаних играчака у акцији поделе новогодишњих пакетића, коју пред крај године организује Месна заједница Србобран.