Српски  Magyar 

Пакетићи и слаткиши за угрожене породице

Месна заједница Србобран обрадовала је данас бројне малишане из породица које имају подршку Центра за социјалну заштиту и подршку Народне кухиње, новогодишњим пакетићима и колачима, за угодније новогодишње празнике. На стотине пакета колача и пакетића разаслано је у србобранске домове, уз поруке и жеље да 2020. година буде боља и за све успешнија. Пакетиће и колаче је делио Деда Мраз, а припремили су их хумани Србобранци који су се одазвали позиву Месне заједнице. Колачи и пакетићи су стигли до свих ових породица у Србобрану, Турији и Надаљу.

"Захвалност за ову акцију дугујемо општини Србобран и председнику Радивоју Парошком, Центру за социјални рад и директорки Бисерки Веселиновић, који су нам помогли да обезбедимо 50 новогодишњих пакетића за децу из породица које користе услуге Народне кухиње. Такође, захваљујем се на сарадњи свим месним заједницама, Форуму жена СПС-а, Цивилном друштву 'Глориа', Форуму жена Савеза војвођанских Мађара, Дому културе Србобран, СУБНОР-у, Удружењу 'Рука спаса' и, наравно, грађанима Србобрана који су као увек несебични, и овога пута у великом броју одговорили на наш позив и донирали колаче. Ову прилику бих искористио и да својим суграђанима честитам улазак у Нову годину. Желим им пуно здравља, среће и весеља, да све своје жеље, планове и циљеве остваре у Новој години, ако већ нису у овој", рекао је Нинослав Јокановић, председник Савета МЗ Србобран. Уз подршку угроженим грађанима, 40 кутија слатких пакета прослеђано је деци из Бисера за вечерашње славље и наредне дане.

"Као и прошле године, добри људи из Србобрана, Турије и Надаља организовали су успешно акцију која треба да обрадује децу из најугроженијих породица. Ово је добар пример како месне заједнице могу и требају да функционишу. То што су неке породице у тешком финансијском стању не треба да утиче на њихову децу, или бар не у тој мери да за дочек Нове године она буду ускраћене за неке радости у којима сва друга деца уживају. Ови хумани људи су се потрудили да им улепшају празник, да нико у овом дану и предстојећој ноћи не буде заборављен. На свим поделама видео сам ту радост на лицима деце, али и на лицима људи који су то организовали. Мислим да је за свако дете значајан сусрет са Деда Мразом и тај тренутак када им уручи поклон, зато се локална самоуправа труди да обезбеди што више таквих радости. Учествовали смо у многим празничним даривањима која су организовале општинске установе, али и нека удружења. Сматрам да свако треба, бар у ово доба године, да се осећа задовољно и срећно. Поред месних заједница, пакетиће су делили Црвени крст, Центар за социјални рад, 'Рука спаса', 'Глориа', па и Српска напредна странка је узела учешће и поделила 300 пакетића. Мислим да у Србобрану влада један оптимизам и један дух солидарности, који је присутан на сваком кораку. То је видљиво и током године када шаљемо децу на одмор у Сутоморе, Орошхазу и кампове Црвеног крста, сва социјална давања која обезбеђујемо и која су свакодневна, а пуно пута смо учинили да људи који су у тешком социјалном стању не буду заборављени. Локална самоуправа са свим својим организацијама се труди да се не осете заборављеним и да онда када им је то потребно пружимо им помоћ која им је од великог значаја", рекао је Парошки. 

Службени лист