Српски  Magyar 

Краљевина Србија победник Меморијала "Јовица Тешић Јоле"

Екипа Краљевина Србија победник је Меморијалног фудбалског турнира "Јовица Тешић Јоле", који је у суботу завршен у Србобрану. Овогодишњи шампиони савладали су у финалу екипу Фортуне из Бечеја, резултатом 2 : 1, и тако одбранили шампионски пехар који им је припао и претходне године. Победницима је припало 300.000, а вицешампионима 150.000 динара.

У конкуренцији пионира победник је ФК Србобран, који је после пенала савладао екипу Зотрикса, док је треће место припало Фронт Лајнерсима. Кадетски победници су Јолетови шампиони, друго место је припало Комшијама, а треће екипи Da Mi Jo Trending.

Међу ветеранима најбољи су били Berlin ger Haus, који су у финалу савладали Max Bet из Бачког Jarkа, а до трећег места је стигла ВМР Алатница. Кап што смо навели, победници у конкуренцији сениора је екипа Краљевина Србија, друго место припало је Фортуни, а треће екипи Градина Систем. За најбољег голмана сениорског турнира проглашен је Милош Андрић, најбољи стрелац је Мирослав Живојинов, а најбољи играч Борис Бодоњи. У конкуренцији ветерана најбољи голман је Душан Бројчин, најбољи стрелац Боривој Филиповић, а најбољи играч Зоран Зукић. "Сваком играчу задовољство је играти на овако добро организованом турниру и стварно немам ни једну једину замерку на услове за игру, дочек и однос према нама. Ово нам је друга титула за редом и надам се да ћемо имати прилике да поново играмо у Србобрану", оценио је турнир након финалне утакмице најбољи играч Борис Бодоњи.

Награде најбољима уручили су Радивој Парошки, председник општине Србобран, Јовица Андрић, члан Општинског већа, Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам, Тодор Шимпрага, члан Организационог одбора турнира, Стефан Шијачић, председник Спортског савеза општине Србобран, Нинослав Јокановић, председник Савета МЗ Србобран, и Немања Перендић, председник ФК Србобран. 

Скоро три такмичарске недеље хала Центра за спорт и туризам општине Србобран била је испуњена скоро до последњег места. Играо се добар фудбал у свим категоријама, није фалило фер плеја и поштовања међу играчима и екипама, па су зимски распуст и бројни празници за све Србобранце и њихове госте из околних градова, били испуњени добрим спортским садржајем.

"Поново смо доказали да мали фудбал живи у Србобрану. Постали смо епицентар рекреативног спорта у Војводини, кроз ова спортска дешавања сви су чули за нас и циљ нам је да наставимо да организујемо један од водећих турнира ове врсте у региону. За нас је посебно лепо што смо у категоријама пионира и кадета добили шампионе из Србобрана и то нам даје за право да се надамо да ћемо у будућности и у категоријама сениора и ветерана опет имати финалисте. Од првог дана имали смо сјајну посету, укупно је учествовало осамдесетак екипа, од тога 25 сениорских, али за нас је највећи успех што опстајемо четврту годину, док се у околини гасе многи турнири у малом фудбалу. Имали смо 17 такмичарских дана, више од 250 утакмица у свим категоријама, а бројна публика која нас је пратила, наш је мотив да наставимо даље", рекао је након последње утакмице Тодор Шимпрага, члан Организационог одбора турнира. Он је искористио прилику да се захвали свим спонзорима који су обезбедили награде за хуманитарну акцију, у којој је прикупљан новац за помоћ материјално угроженим породицима у општини Србобран.

"Стигли смо до веома успешног краја, честитке свим екипама које су дошле до награда, али и свим оним које су се пријавиле за учешће. Надам се да ћемо се дружити и наредних година. Турнир има тенденцију да сваке године расте на виши ниво, сваке године имали смо по неку новину, упоредо организујемо хуманитарне акције. Успели смо и да публици поделимо вредне награде, посебно мислим на четири летовања у Сутомору, због чега велико хвала општини Србобран на подршци. Имали смо фантастичан одзив публике, екипе које учествују већ знају шта их чека на турниру и радо долазе у Србобран", оценили су након још једног успешног турнира Слободан Субић и Јовица Андрић.







  

Службени лист