Mar 30, 2020 Last Updated 7:13 PM, Mar 28, 2020

Поклони стигли и до основаца у Турији и Надаљу

Након поделе у србобранским образовним установама, школски прибор стигао је и до основаца од 1. до 4. разреда и у школама у Турији и Надаљу. И у ова два насеља месне заједнице организовале су акцију даривања ђака, са жељом да празник за чије се обележавање спремају - школску славу Светог Саву - дочекају у најбољем расположењу. 

"Акције у којим су нам најважнија деца започели смо на Бадњи дан, када смо деци поделили пакетиће, у чему нам је помогла локална самоуправа. Билижи нам се Свети Сава, слава свих ученика, и они треба да знају да је то њихов празник. Деца су нам најважнија и сличне акције могу се очекивати и у будућности", рекао је Милош Јовановић, председник Савета МЗ Турија. У ОШ "Петар Драпшин" поклоне је примило 79 ученика.

Дејана Алексијевић, председница Савета МЗ Надаљ, истакла је да су школски прибор у ОШ "Жарко Зрењанин Уча" добила 94 ученика од 1. до 4. разреда. "Хвала општини Србобран што је изашла у сусрет нашој иницијативи и помогла да реализујемо ову идеју. Наш циљ је да акцију понављамо свале године за Светог Саву, али и да организујемо друге акције које ће на исти начин као и ова, обрадовати нашу децу", рекла је Алексијевић.