Српски  Magyar 

Стоп вршњачком насиљу!

Удружење "Србобранска иницијатива младих", уз подршку Дома културе Србобран, основних школа и општине Србобран, организоваће у суботу, 01. фебруара, трибину посвећену борби против вршњачког насиља.

"Свакодневни медијски извештаји и резултати разних истраживања спроведених на тему вршњачког насиља, указују нам да овај проблем савременог друштва поприма све веће размере и добија све теже облике. Вршњачко насиље је све заступљеније у основним школама и то у узрасту од VI до VIII разреда. Једна од мера превенције овог проблема односи се на едукацију ученика. Учење и усвајање нових знања и вештина као и њихова примена у животним ситуацијама, доприносе промени понашања и смањењу насиља. Циљ ове трибине је едукација и подизање свести код ученика о проблемима и последицама које са собом носи вршњачко насиље. Деца треба да науче да буду толерантна, да имају разумевања једни за друге јер је то услов здравог одрастања и добре атмосфере у школи", наводи се у најави трибине.

Предавање које ће одржати мастер социолог Биљана Чубра, заказано је за суботу, 01. фебруар у 18.00 часова, у великој сали Скупштине општине Србобран. Организатори најављују да се ради о првој трибина у низу активности у оквиру ове теме.

Службени лист