Apr 08, 2020 Last Updated 2:16 PM, Apr 8, 2020

Све спремно за 36. Кобасицијаду у Турији

Мало више од недељу дана остало је до отварања 36. Кобасицијаде у Турији. Једна од најпознатијих гастрономских манифестација у Војводини и Србији спремно чеке госте из свих крајева земље и Европе, а очекује се да током тродневне феште, од петка, 28. фебруара, до недеље, 01. марта, Турију посети више десетина хиљада љубитеља најбољег војвођанског специјалитета.

Организатори Кобасицијаде врше последње припреме пред празник. Ускоро почиње припрема најдуже кобасице на свету, ове године дуге 2.036 метара, а ових дана у току су промоције Кобасицијаде по највећим градовима Војводине и Србије. Остало је да позив у свом граду добију Новосађани, 21. фебруара на Рибљој пијаци, и Београђани, 23. фебруара на на чувеној пијаци Ђерам на Звездари. До сада су промоције одржане у Бачкој Тополи, Сомбору и Суботици.

Већ сада познат је програм 36. Кобасицијаде. Већ у петак од 16.00 часова, првог дана манифестације, за забаву су задужени бендови Супротан смер и Печат, а у суботу, у главном дану Кобасицијаде, наступиће бројни КУД-ови, бенд Иване Бојановић и као звезда вечери - Драгана Мирковић. Између њихових наступа заказана су многа такмичења, у брзом једењу кобасица, у прављењу кобасица и друга. Тражиће се најтежи гост Кобасицијаде, гост из најудаљенијег места, одмеравати снаге у квалитету сувих кобасица... Недеља, последњи дан 36. Кобасицијаде, резервисана је за тамбураше и концерт КУД-а "Бард".

Добродошли!

Службени лист