Српски  Magyar 

Куглање освојило Србобран, креће нови турнир

Екипа Cold storage победник је Општинске лиге у куглању, која је крајем претходне и почетком ове године била једна од главних и најинтересантнијих спортских манифестација у општини Србобран. Више од три месеца укупно 60 куглаша, подељених у 12 тимова, борило се за титулу шампиона, уједињени у заједничкој мисији оживљавања куглања у Србобрану, након што куглана у Центру за спорт и туризам није била у функцији више од једне деценије. 

Последње коло такмичења које је донело расплет и коначну табелу, било је и прилика за прављење нових планова за наставак живота куглашког спорта. Најбољима су подељени пехари и дипломе, а заједничка вечера претворила је тромесечни такмичарски набој у задовољство дружења спортиста. Организатор Општинске лиге у куглању био је Центар за спорт и туризам, под покровитељством општине Србобран.

"У старту нисмо очекивали овако добар одзив такмичара. Иако је међу 12 пријављених екипа преовлађивао аматерски ниво игре, све екипе показале су напредак и такмичење је било веома занимљиво. Верујем да ће у наредним сезонама квалитет напредовати, јер будимо искрени, у задњих 10 година већина није нигде имала тренинге. Већина екипа је уз лигу одржавала и редовне тренинге, бар једном недељно. Термини у куглани су и даље поприлично попуњени и организовање ове лиге је на неки начин наш покушај да се одужимо тим људима који непрестано долазе и бацају куглу. Сви они редовно долазе, плаћају термине, а на овај начин све то има и неког смисла јер могу да се такмиче, освоје признања, награде и редовно се друже. Захваљујем се свим учесницима који су се одазвали и учинили ово такмичење прелепим. Посебно се захваљујем женској екипи, која је освојила 3. место у јакој мушкој конкуренцији", рекао је директор спортског Центра Слободан Субић.

Дружењу куглаша присуствовао је и председник општине Радивој Парошки, који је освајачима лиге уручио прву награду. "Пре свега, желим да похвалим женску екипу која је у мушкој конкуренцији освојила 3. место, што је за сваку похвалу. Имали сте задњих година прилику да видите да од како смо мало озбиљније почели да радимо на развоју спорта, а посебно Центра за спорт и туризам, доста тога се променило. Већина такмичења које током године организујемо користе нашим суграђанима, спортистима и рекреативцима, заборавили смо у ранијем периоду рекреативни спорт, али, на срећу, имамо младе људе који имају идеје и воље да направе такмичења разних врста. Услови у овој хали су изванредни, иако је једна од најстаријих у Војводини, она пружа уточиште за многе наше клубове и готово да нема слободних термина. Уз помоћ Покрајинског секретаријата за спорт смо обновили куглану, и у последњем разговору са секретаром Батезом информисао сам га о томе колико је велико интересовање грађана за њу. Био је јако задовољан оним што је чуо и рекао је да ће и у будуће да помаже шта год треба. И општина Србобран је ту да пружи подршку за спорт, клубове и турнире, а на вама је да то са задовољством користите и будете успешни", рекао је Парошки.

За куглаше нема паузе; већ од наредног викенда стартује ново куглашко такмичење. У питању је турнир у 4 категорије: појединачно мушкарци, појединачно жене, парови мушкарци и мешовити парови. Правила налажу да се баца по систему 15 кугли на пуне - 15 на чишћење 2x. Котизација за учешће у појединачној конкуренцији је 500 динара, а у паровима 1.000 динара. Очекује се да турнир траје наредних месец дана, а бројеви телефона за пријаве су: 021.731.279 - у преподневним часовима, и 065.3730.796 у вечерњим часовима.

Службени лист