Српски  Magyar 

Забрана јавног окупљања са више од 100 људи

Покрајинска влада одржала је седницу посвећену актуелном стању поводом појаве вируса корона, на којој је констатовано да је неопходно да све институције и установе у потпуности поштују препоруке Министарства здравља.

На снази је мера забране јавног окупљања више од 100 људи у затвореном простору, коју ће у потпуности спроводити све јавне и приватне установе и организације у Војводини. Предшколске установе, основне и средње школе, као и Универзитет у Новом Саду, настављају са редовним активностима.

Биће предузете мере појачаног надзора над особама које се налазе у кућној изолацији. Покрајинска влада још једном апелује на све грађане да примењују појачане мере хигијене и поштују препоруке Министарства здравља и у свему поступају по упутствима надлежне здравствене службе.

У препорукама се наводи:

-појачана и честа хигијена руку;

-избегавање контакта са особама које имају знаке инфекције органа за дисање;

-избегавање масовних окупљања и боравка у просторијама где се налази велики број особа;

-придржавање мера заштите од преношења инфекције код свих особа које осете симптоме инфекције органа за дисање.

Покрајинска влада посебно похваљује напоре здравствених радника у АП Војводини који су правовременим и стручним ангажовањем одговорили на изазове новонастале ситуације. Посебан број Министарства здравља за питања у вези са вирусом корона је 064/894-52-35, а Института за јавно здравље Војводине 064/8028894 и 064/8028895. На седници је донета одлука да се из Дирекције за робне резерве АП Војводине основним и средњим школама, високим школама, факултетима и социјалним установама упути помоћ у виду хигијенских средстава.