Jan 20, 2021 Last Updated 10:56 AM, Jan 20, 2021

Почели да раде вртићи, од данас и упис у ПУ "Радост"

Јутрос у 07.00 часова, након паузе од скоро два месеца, са радом је почела Предшколска установа "Радост". Прецизније, деца су по први пут од 16. марта добила прилику да се окупљају, друже и уче у вртићима, док је рад између ових датума био организован уз помоћ интернет мрежа и платформи.

Нова нормалност налаже да сваки родитељ који жели да његово дете поново крене у вртић, достави потврду педијатра да је дете здраво, као и потврду о запослењу, односно радном ангажовању родитеља због којег је потребно преузети бригу о детету у току дана.

"Одржали смо састанак са свим васпитачима и потврдили смо заједничку одговорност према установи у којој смо запослени, као и према деци, тако да са нестрпљењем очекујемо повратак деце у вртиће. Рад је организован у нашем централном нашем 'Снежана', а пријем деце ће бити мало другачији од уобичајеног. Васпитач на улазу преузима децу од родитеља, а родитељ је обавезан да при доласку и одласку носи маску и рукавице. Такође, обавезан је пролазак кроз дезобаријеру и дезинфекција руку. Протеклих дана дезинфикован је цео објекат и боравак у објекту је у том смислу безбедан за децу", саопштила је Биљана Бајић, директорка ПУ "Радост".

Од данас ПУ "Радост" уписује и нову децу у вртиће. У наредне две недеље упис ће се вршити електронским путем, на порталу еУправа. Деца која су већ похађала наставу у овој установи моћи ће и лично да донесу документацију за упис. "Све додатне информације у вези са уписом родитељи ће моћи да добију и на нашем сајту, као и путем контакт телефона који ће им бити на услузи", рекла је Бајић.

Службени лист