Dec 01, 2020 Last Updated 5:38 PM, Nov 28, 2020

Покрајински секретар Владимир Батез посетио Србобран

Покрајински секретар за спорт и омладину Владимир Батез посетио је данас општину Србобран. Сусрет са председником општине Радивојем Парошким, и директором Центра за спорт и туризам Слободаном Субићем, био је прилика да се разговара о могућим заједничким пројектима даљег развоја спортске инфраструктуре, али и да се потпише уговор о реализација једног пројекта који шири спортску лепезу у Србобрану, Турији и Надаљу. Наиме, Покрајински секретаријат за спорт и омладину и Центар за спорт и туризам потписали су уговор о издвајању скоро поло милиона у опремање сале за борилачке спортове, тачније за нови кик бокс клуб. Истовремено, мушки и женски кошаркашки клубови добили су такмичарске лопте. 

Добродошлицу покрајинском секретару Батезу први је исказао Радивој Парошки, који је изразио задовољство што у Србобран поново стиже потврђени пријатељ спортиста и свих младих.

"Имамо прилику да покрајинског секретара Владимира Батеза поздравимо у спортском центру који је комплетно реконструисан захваљујући делом и средствима секретаријата који води. Раније смо реконструисали куглану, а данас потписујемо уговор чија ће реализација, у сваком случају, бити од велике користи за једну нову грану спорта у Србобрану, за кик бокс, и овај објекат ускоро ће постати дом и ових спортиста. Велики број наших младих момака и девојака укључио се у нови клуб, ради уз тренера који је врхунски спортиста и стручњак, и стварно смо задовољни што смо обогаћени за нову грану спорта. У име локалне самоуправе желим да се захвалим и за ову донацију и за сваку подршку, коју је секретаријат пружао нашој општини. И приликом посете министра спорта Вање Удовичића, као и данас када имамо у посети покрајинском секретара за спорт, истичемо да општина Србобран има око 16.000 становника и више од 1.000 спортиста, са којима се стручно ради, и на спортском и на педагошком и васпитном нивоу", рекао је Парошки и захвалио Батезу на континуираној подршци спортистима.

Владимир Батез истакао је да у општину и град који имају велико разумевање за спорт, увек  долази "пуног срца" и радује се сваком заједничком пројекту, јер су сви претходни доказали успешност те сарадње.

"Заједно смо реализовали пројекат санације, адаптације и опремање куглане, у вредности 4,5 милиона динара, а сада даље настављамо да стварамо што боље услове за развој спорта. Уговором вредним 488.000 динара проширујемо и комплетирамо садржаје Центра за спорт и туризам, који увек кажем да је један од најбољих спортских центара у Војводини, на ком стварно се види да се о њему води рачуна, да се домаћински опходи према њему. Он даје лепу слику општине Србобран. Посебно ми је драго што видим да после тешког периода за све нас, деца се баве спортом, а ми смо обишли наше младе шампионке, кошаркашице, и уручили једну малу донацију, као и за мушки кошаркашки клуб, такмичарске лопте које ће им послужити у будућем периоду. Сви знамо, слично је и у Србобрану, да је спорт практично једна од области која је највише била на удару, да је потпуно стао, али сада имамо приоритет да пробамо да што пре ставимо у погон такмичарске и тренажне могућности, да их ставимо у функцију. Знам да су мало били стопирани трансфери према спортским клубовима, то је практично за цео систем спорта на територији Војводине, и сам секретаријат је ребалансом буџета добио мање средстава за скоро стотину милиона, тако да је сваки вид помоћи од секретаријата према локалним заједницама велики корак. Можда ова донација неком не звучи да је нешто значајно, али верујте, за буџет којим располажемо веома је велика. У нашој надлежности су 45 градова и општина, спорт је навикао да функционише уз помоћ државе и тешко може да опстане сам. Захваљујем се Слободану Субићу и свим сарадницима председника Парошког на изузетној сарадњи. Веома је активна улога Србобрана у области спорта и морам да похвалим људе који овде воде спорт, са којима често сарађујемо и стварно делегирају суштинске проблеме, а онда заједнички покушавамо да решимо приоритете и дамо подршку Србобрану", рекао је Батез.

Слободан Субић, директор Центра за спорт и туризам, истакао је да је идеја установе да омогући максималне услове за развој спорта. "Конкретно кроз овај пројекат ради се о кик боксу и борилачких спортова. Од скора кик бокс је у експанзији, али свакако ће велики део те опреме моћи да користе и остали клубови, како борилачки тако и други. Захваљујем покрајинском секретару на лепим речима, на подршци и одличној сарадњи коју имамо већ трећу годину за редом. Верујем да ово није последњи пројекат који ћемо заједно реализовати", рекао је Субић.

Немања Пантелић, тренер Кик бокс клуба "Топ тим", рекао је да клуб активно ради већ седам, осам месеци и да је задовољни како се развија. "Драго ми је што ћемо имати још боље услове да наставимо са радом. Као бивши спортиста и репрезентативац Србије знам колико су битни услови, тако да ми је драго што ће момци и девојке којих има све више и више, око 40, 50, имати одличне услове за рад. Требали смо да имамо прву кик бокс ревију у Србобрану, али је све одложено због вируса, тако да настављамо да радимо и у што скоријем периоду очекујемо прве медаље за наш клуб", рекао је Пантелић. 

    

Службени лист