Српски  Magyar 

Нови паркинг и нови тоалет на великој пијаци

Само осам месеци након што је поново отворена недељна пијаца на Беглуку, Србобранци су дочекали уређење великог пијачног простора у центру града, на ком се свакога петка сусрећу хиљаде купаца и продаваца. На овом месту, иза пијаце, уређени су велики паркинг простор и јавни тоалет, а сама пијаца богатија је за три нове контролне ваге.

Како сада изгледа велика пијаца имали су прилику да виде бројни Србобранци, заједно са председником општине Радивојем Парошким, председницом Скупштине општине Миленом Аларгић, затим председником Савета Месне заједнице Нинославом Јокановићем, те директором ЈКП "Градитељ" Ђорђем Радетићем и чланом Општинског већа Радивојем Дебељачким. 

"Велика пијаца не само да је пространа, већ је велика и због броја људи који је посећују петком. Досадашњи паркинг простор није одговарао величини пијаце, посетиоци и продавци морали су да паркирају возила по околним улицама, чиме су успоравали саобраћај, а посебан проблем била је продаја кванташке робе, на велико, јер се њом обично тргује директно са камиона. За ове продавце нисмо имали адекватан паркинг простор већ је продаја вршена на саобраћајници, што никако није било безбедно. Стога смо одлучили да у залеђу пијаце направимо један леп и велик паркинг, који ће користити сви посетиоци ове отворене тржнице, а најзад има места и за камионе. Радови на уређењу простора су завршени и он је предат грађанима на коришћење", рекао је Радивој Парошки, председник општине Србобран.

Говорећи о новим услугама које су од данас пред Србобранцима који посећују пијацу, Парошки је истакао и значај контролне ваге, која је постављена на пијаци како би сви који нешто купе могли да провере да ли су за свој новац добили адекватну количину робе.

"Морам поменути да смо решили и дугогодишњи проблем ове пијаце, а то је јавни тоалет који није радио. Сада је комплетно реновиран и у функцији. Пракса која је пре постојала, а тиче се наплаћивања коришћења јавног тоалета, више се неће примењиватиЉ", рекао је Парошки и додао да све учињено сада обезбеђује да се купци и продавци на пијаци осећају комотније и пријатније.

Председник општине је подсетио да је пре мало више од пола године поново отворена и пијаца на Беглуку, као одговор на дуготрајно инсистирање грађана да се на овом месту поново започне са трговином. 

"Посебно сам задовољан што смо успели да оживимо простор 'код Сваштара', на Беглуку. Цео простор постао је украс овог дела Србобрана. Све иницијативе грађана ишле су у смеру повратка пијаце на Беглук. Видим задовољство људи који се сусрећу на њој, много је пријатније овде доћи, на место где су се људи окупљали деценијама, и зато смо себи поставили за циљ да не уредимо само пијачни простор, већ и мали трг како би се људи могли дружити. На Беглуку ћемо у будућности сређивати атмосферску канализацију, јер у појединим деловима имамо проблема када падају велике кише. Отворени смо и за нове иницијативе грађана и хоћемо да према њиховим потребама уређујемо животни простор Беглука и свих других делова Србобрана", рекао је Парошки.