Jul 14, 2020 Last Updated 10:27 AM, Jul 14, 2020

Пријем за ђаке генерације свих школа у општини Србобран

За најбоље ученике пет школских установа у општини Србобран - ђаке генерације, данас је уприличен свечани пријем. Најбоље међу одличнима, оне које су издвојили сјајни резултати, знање, вредноћа и доброта, а то су: ђаци генереције Гимназије и економске школе ''Светозар Милетић'' ЈОВАНА СТОЈАНОВИЋ и ДРАГИЦА ЈЕЛИЋ, ђак генереције Основне школе ''Жарко Зрењанин Уча'' у Надаљу МИЛИЦА ГРУЈИЋ, ђак генереције Основне школе ''Петар Драпшин'' у Турији ЛЕНКА БЕЖЕНАР, ђак генереције Основне школе ''Вук Караџић'' МАГДАЛЕНА ШЕАТОВИЋ и ђак генереције Основне школе ''Јован Јовановић Змај'' РУЖИЦА БАЈЗЕР, примили су Радивој Парошки, председник општине Србобран, и Зоран Мијић, члан Општинског већа задужен за образовање, и први им, уз вредне поклоне, честитали на успесима које су постигли током основног и средњег образовања.

"Веома ми је драго да се срећем са најбољим ученицима, онима који су показали како се посвећено ради и остварују одлични резултати. Избором и сусретом са ђацима генерације промовишемо праве друштвене вредности, као што су рад и знање, и зато желимо да широкој јавности представимо ову вредну децу и њихове успехе. Пред вама су нови изазови, као што је цео живот изазов, али пошто видим колико сте марљиве, паметне и успешне, нема сумње да ћете се са тим изазовима лакше изборити него другу људи. Хвала вам за они што чините и постижете, али хвала и вашим наставницима који су открили у вама вредности, преносили вам знање и стрпљиво радили са вама. Подједнако важне су и ваше породице, све креће из њих. Сигуран да сте показали и оне универзалне вредности - људскост, доброту, другарство, и да је и то допринело да будете издвојени као најбољи међу добрима", рекао је Радивој Парошки, председник општине Србобран, уз поруку да је друштво обавезно, али и жели, да поштује праве вредности које промовишу ови млади људи.

"Ниједно друштво не може да напредује уколико не вреднује квалитет. Желим вам да наставите са добрим радом и успесима, да израстете у добре и честите људе, како би и у будућности биле наш понос", рекао је Парошки.

Ђаци генерације добили су на поклон монографијe о Србији, књиге о Вожду Стратимировићу, као и вредне приборе за писање.