Jul 31, 2021 Last Updated 1:24 PM, Jul 31, 2021

Обавештење ДЗ "Др Ђорђе Бастић"

Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" упутио је обавештење свим грађанима који се лече у овој здравственој установи, а који имају симптоме Ковид 19 инфекције, да се јаве у Ковид амбуланту установе, како би се обавили неопходни прегледи и дијагностика.

"Након комплетне тријаже, уколико је потребно даље болничко лечење, лекари Дома здравља пацијента упућују у установу следећег нивоа заштите, односно надлежне опште болнице.

Како би се избегле непотребне гужве, у Ковид амбуланти треба да се јаве само особе које имају изражене симптоме – високу температуру и учестали кашаљ, уз отежано дисање. Пацијенти са респираторним тегобама који имају лакшу клиничку слику и имају благе симптоме болести, потребно је да остану кући у самоизолацији, уз уобичајено лечење лаких облика респираторних инфекција (обилно узимање течности, лакше кашасте хране, уношење витамина, уз хигијенски режим живота). Такође, у самоизолацију од 14 дана, треба да иду и особе које су биле у контакту са оболелима од Ковид 19 инфекције.

Подсећамо грађане Србобрана да се, као и до сада, понашају одговорно и да се стриктно придржавају свих мера предострожности и упутстава надлежних здравствених и епидемиолошких стручних служби, уз поштовање физичке дистанце, ношење заштитних маски у затвореном простору, као и употребу дезинфекционих средстава и свих мера личне хигијене", наводи се у саопштењу Дома здравља "Др Ђорђе Бастић".