Српски  Magyar 

Нове мере Штаба за ванредне ситуације

На основу члана 43. Закона о смањењу ризика од катастрофа и управљању ванредним ситуацијама („Службени гласник РС“ бр.87/2018), Члана 9 Одлуке о организацији и функционисању цивилнe заштите на територији општине Србобран „Службени лист општине Србобран“ бр. 6/2011),  Штаб за ванредне ситуације општине Србобран у циљу спречавања ширења зарaзне болести COVID 19,  на телефонској  седници одржаној дана 19.08.2020.  године доноси следеће:

З А К Љ У Ч К Е

  1. Забрањује се окупљање више од 50 људи у затвореном простору уз поштовање физичке дистанце од минимум 1,5 м и одговарајуће мере личне заштите (ношење маски и дезинфекција простора). За спровођење тачке 1. овог закључка задужују се власници - корисници затворених простора.
  2. Забрањује се масовно окупљање више од 100 људи на отвореном простору уз поштовање физичке дистанце од минимум 1,5 m и одговарајуће мере личне заштите.
  3. Ограничава се привредним субјектима који обављају угоститељску делатност радно време објекта од 07:00h до 24:00h почев од данас. (19. 08. 2020. године). Такође су у обавези да обезбеде заштитна и дезинфекциона средства за запослене и да редовно врше дезинфекцију угоститељског објекта као и да обезбеди да се посетиоци у објектима придржавају физичке дистанце од 1,5 m.
  4. Ограничава се радно време кладионица и свих објеката који се баве делатношћу игара на срећу на територији општине Србобран, од 07:00h до 24:00h почев од данас. (19. 08. 2020. године). Такође су у обавези да обезбеде заштитна и дезинфекциона средства за запослене и да редовно врше дезинфекцију објекта као и да обезбеди да се посетиоци у објектима придржавају физичке дистанце од 1,5 m.
  5. Препоручује се свим организаторима спортских такмичења да пре сваког такмичења, поред општих мера превенције и посебних мера превенције за спорт, као меру превенције за спречавање ширења вируса SARS-COV-2 изврше следеће:

А) лекарски преглед сваког спортисте који активно учествује на такмичењу од стране здравственог радника са важећом лиценцом и

Б) од сваког спортисте који активно учествује на такмичењу прибави посебну изјаву којом тај спортиста изјављује да у периоду од 10 дана од дана давања изјаве није био у свесном контакту са особом код које је потврђена болест COVID-19.

Командант Штаба за ванредне ситуације

Радивој Парошки

Службени лист