Српски  Magyar 

Пријем првака у основним школама

У основним школама у општини Србобран данас је одржан пријем ђака првака. Нова школска, 2020/2021. година због пандемије коронавируса почиње по измењеном моделу. Уз максималне мере здравствене заштите за ученике и запослене у школи, настава ће се одвијати у учионицама, док ће се један део спроводити у домовима ученика, уз подршку интернет платформи и телевизије. Разреди су подељени на две групе, у клупама ће седети по један ђак, а биће обавезна употреба маски или визира, одржавање физичке дистанце и друге заштитне мере.

У Основну школу "Вук Караџић" уписано је 45 првака, у Основну школу "Јован Јовановић Змај" 53 (33 на српском наставном језику и 20 на наставном мађарском), у Основну школу "Петар Драпшин" 24, а у Основну школу "Жарко Зрењанин Уча" 26 ђака првака. Свака школа дочекала је своје прваке данас, са скромнијим програмом него обично, али са истом добродошлицом и жељама за успешан почетак школовања.

"Част ми је да вас видим у нашој школи и желим вам да вам већ прво звоно које сте чули данас донесе срећу. Сигурна сам да ћете бити добро ђаци, имаћете сјајне учитељице и сјајне наставнике, уживајте, будите опуштени и дорби, дружите се, пажљиво слушајте наставу и нема разлога да из вас не израсту одлични ученици и одлични људи", поручила је првацима Јулкица Поповић, директорка ОШ "Вук Караџић".

Пријему првака у овој школи, као и у другим установама, присуствовао је и Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, заједно са сарадницима, а локална самоуправа је за ову прилику свим првацима поделила поклоне у виду школског прибора. "Ово је важан дан у вашим животима и лепо је видети да сте у њему ведри и насмејани. Желимо вам срећан први дан у школи, и сваки други, и ту смо да вас подржимо и помогнемо ваше образовање. Имате добре услове за школовање, а општина Србобран ће чинити све да се они стално унапређују и да стална комуникација између локалне самоуправе и школа иде у вашу корист и за ваше добро. Желимо вам сву срећу и од вас очекујемо успех", рекао је Дебељачки. Сви ученици су за ову прилику добили на поклон школски прибор и Словарицу. У овој школи формирана су два нова одељења, али су и она због нових правила подељена на две групе, тако да ће са првацима почети да раде четири учитељице.

На пријему у Основној школи "Јован Јовановић Змај" првацима и њиховим родитељима обратила се Милица Зарић, заменица председника општине Србобран, која је овом приликом свим новим ђацима пожелела да "путем на ком треба да стекну нова знања, вештине и мудрости, али и нове пријатеље, прођу успешно и са лакоћом, у чему ће им, уз родитеље и наставнике, стална подршка бити и општина Србобран".

      

Службени лист