Српски  Magyar 

"Жути бунар" у новом руху, нови паркинзи крај два вртића

Претходних дана завршена су три пројекта сређивања објеката и простора у Србобрану и Турији, који су финансирани средствима општинског буџета. Прецизније, уређен је тротоар, паркинг простор и приступ вртићу "Пепељуга" у Турији, затим сређена фасада и ограда као и прилаз вртићу "Пчелица" у Србобрану, и на крају, у овом наврату, уређен простор око популарног "жутог бунара", такође у Србобрану.

Ове позиције данас је обишао Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, заједно са Милошем Јовановићем, чланом Општинског већа задуженим за привреду, пољопривреду и комунално уређењу, и Нинославом Јокановићем, председником Савета Месне заједнице Србобран.

"Ове наше идеје подудариле су се са иницијативама једног броја грађана, посебно када се ради о простору око 'жутог бунара'. На овом месту се током дана и вечери окупљају бројни наши суграђани и било је потребно простор уредити, оплеменити га мобилијаром, уредити тротоаре и зелене површине, како би се пријатније осећали. Евидентирали смо још неке тачке у Србобрану које би требало уредити, посебно оштећене тротоаре које подиже корење дрвећа, и у наредном периоду учинићемо све да и ова места доведемо у ред. Трудимо се да Србобран заокружимо као једну урбанистички уређену целину, посебно центар града и појас око центра. 'Жути бунар' има дугу традицију, има важност за Србобранце и сви они знају где се налази, зато је морао бити уређен и добити ново рухо, на сличан начин како је то претходне године урађено са простором код пијаце на Беглуку", рекао је Дебељачки и изразио задовољство због позитивних реакција грађана на учињено крај 'жутог бунара'.

Он је најавио уређење тротоара на више позиција, о чему је већ донет план, како би се унапредила безбедност пешака и добио лепши изглед улица. "Ове послове финансирали смо средствима из општинског буџета и све похвале иде на рачун извођача радова - вредним људима из Јавног комуналног предузећа 'Градитељ' и Месне заједнице Србобран, који су на великим врућинама учинили све да се послови заврше на време", рекао је Дебељачки.

Истовремено, нове тротоаре и нова паркинг површине добили су и вртићи "Пепељуга" у Турији, и "Пчелица" у Србобрану, с тим што је овај други вртић добио и нову фасаду, уређену ограду и простор пред улазним вратима, са рампом за приступ особа са инвалидитетом. Вртићи су добили и мобилијар пред улазним вратима, клупе, канте за смеће, место за одлагање бицикала.

"И ово послови договорени су након одређене врсте иницијативе грађана. Сваки овај помак на сређивању објеката и простора око њих је веома важан, олакшава свакодневно функционисање вртића, повећава безбедност јер се деца не крећу путем или родитељи више не паркирају возила на саобраћајницама. Сада родитељи у овим вртићима чекају децу у лепшем амбијенту и циљ нам да сваки вртић буде једнако уређен и функционалан", рекао је Дебељачки. 

 

 

Службени лист