Српски  Magyar 

Настављен низ, одржана "Србобранска бразда"

Са измењеним правилима и смањеног обима, али са истом страшћу и љубављу према плодној земљи, данас је одржана 21. "Србобранска бразда", традиционално такмичење орача. Манифестација која је последњих година окупљала и више од сто тракториста са свим врстама плугова, из целог региона, овога пута је због пандемије COVID 19 одржана на ревијалан начин, без такмичарског карактера, али организатори нису желели да дозволе да их било шта заустави у жељи да одају почаст земљи која их храни, као што ни ораче ништа не заустави да обраде, посеју и пожењу своје њиве.

"Србобранска бразда је једна од најважнијих манифестација у нашој општини и стварно смо и ове године поносни на организацију, јер и поред свега, и поред разних мера и ограничења, послали смо снажну поруку да се традиција наставља. Оно што су нам је остало у наслеђе, организатори који последњих година из 'бразде' у 'бразду' осмишљавају све бољу манифестацију, јесте веома важно за Србобран. Због свега тога 'Србобранска бразда' ће бити увек у фокусу општине Србобран. Све је имало ревијални карактер и сви орачи који су дошли данас победници су овогодишњег окупљања. Хвала организаторима, хвала орачима, хвала пријатељима 'Србобранске бразде' и надам се да ћемо следеће године имати поново велико дружење", рекао је Радивој Дебељачки, председник општине Србобран. 

Прве бразде данас је заорало двадесетак орача из Србобрана, и то на парцелама ЗЗ "Србобран".

"Месна заједница коју представљам је и ове године, уз подршку локалне самоуправе, организовала манифестацију која најбоље представља пољопривредни крај у којем живимо - 'Србобранску бразду'. Ове године због посебних околности и она има посебан значај, и окупљањем орача желимо да пружимо подршку свим људима који су у овој години дали себе максимално у борби против коронавируса. Такође, желимо својом истрајношћу да пружимо подршку и онима који се боре са болешћу, и можда најважније, да одамо почаст нашим грађанима који су у тој битки изгубили животе. Нисмо желели да прекинемо традицију која траје већ 21 годину и у томе се огледа наша истрајност", рекао је Нинослав Јокановић, председник Савета МЗ Србобран.