Sep 21, 2021 Last Updated 7:39 AM, Sep 18, 2021

Дебељачки честитао празник цркве Узвишења Светог Крста

Верници Римокатоличке цркве у Србобрану данас обележавају славу цркве Узвишења Светог Крста. Пре нeколико година успостављена традиција да се слава цркве обележи и јавним културно-уметничким програмом, ове године је стала на тренутак због пандемије COVID 19, али нису изостали свечана миса и празнично задовољство међу верницима.

Уз бројне грађане, миси у цркви Узвишења Светог Крста присуствовали су и Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, Милица Зарић, заменица председника општине, и др Илија Газепов, члан Општинског већа задужен за сарадњу са верским заједницама, Беата Фодор Сабадош, чланица Општинског већа задужена за информисање, затим Беата Векоњ, помоћница председника општине, као и Иштван Пастор, председник Скупштине АП Војводине.  

"Модерни Србобран изграђен је на темељима толеранције, заједништва и солидарности, и само такви односи међу његовим људима могу донети даљи напредак и бољу будућност. Са искреним задовољством нашим пријатељима, комшијама, сарадницима римокатоличке вероисповести упућујем најсрдачније честитке поводом славе цркве Узвишења Светог Крста, још једног симбола Србобрана, са жељом да им празник донесе задовољство и осмех у породице, али и улије нову снагу у пословима на унапређењу живота свих грађана Србобрана. Опасности које су пред нас дошле са коронавирусом, треба да нас још снажније уједине, да покажемо да за заједништво не постоје нерешиви изазови. Желимо да свака наша национална заједница негује своју културу, традицију, језик, писмо, музику, јер само кроз прожимања можемо богатити своју средину", поручио је у честитки Дебељачки.