Српски  Magyar 

Почиње Европска недеља мобилности

Поводом Европске недеље мобилности, која се сваке године одржава од 16. до 22. септембра, општина Србобран организује ликовни конкурс на тему "Крећем се, а не загађујем животну средину".

"На ликовном конкурсу могу учествовати ученици од првог до четвртог разреда из свих основних школа наше општине. Најбољи радови биће изложени у Основној школи 'Жарко Зрењанин Уча" у Надаљу, која је ове године на реду да буде домаћин ове изложбе. Поклончиће за ученике који најбоље одговоре на задату тему, доделиће општина Србобран у сарадњи са Саветом за безбедност саобраћаја општине Србобран", наводи се у позиву за учешће на конкурсу.

Европска недеља мобилности има за циљ да фаворизује немоторизоване видове превоза у градовима у односу на аутомобилски саобраћај који користи фосилна горива, а све у циљу унапређења квалитета животне средине у урбаним срединама.

За општине и градове манифестација пружа одличну прилику да својим становницима представе одрживе алтернативне начине превоза и да им објасне еколошке изазове са којима се суочавају.

Европска комисија је одлучила да тема овогодишње Европске недеље мобилности буде: Мобилност без загађења за све. За ову тему одабран је и слоган "Изабери! Покрени се!".

Службени лист