Српски  Magyar 

Оджана II седница СО Србобран

У четвртак је одржана II седница Скупштине општине Србобран. Одборници локалног парламента разматрали су и усвојили укупно 26 записника, одлука, извештаја и решења, и именовали чланове савета, комисија, надзорних одбора и органа управљања у оквиру локалне самоуправе, јавних предузећа и установа.

Седница којом је председавала Милена Аларгић, председница Скупштине општине, почела је изменама у саставу одборника. Прво је констатован престанак мандата одборницима Слободану Субићу и Зорану Дудварском, а затим потврђени мандати одборницима Мелити Молнар, Бојани Јокић, Бранку Копцу, Светлани Ђорђин и Милану Срдановићу са листе "Александар Вучић - За нашу децу", затим Татјани Вујанић са листе ГГ "Зоран Дудварски" и Јовици Милосављевићу са листе "Др Војислав Шешељ - Српска радикална странка".

Скупштина општине усвојила је Одлуку о завршном рачуну општине Србобран за 2019. годину, одлуке о усвајању информације о степену усклађености планираних и реализованих активности ЈКП "Градитељ", као и Одлуку о доношењу Плана детаљне регулације за ТС 110/20 kV "Србобран 2"  са расплетом 20 kV водова, и Одлуку о изради Плана детаљне регулације за увођење ДВ 110 kV бр. 1267 ТС Нови Сад 3 – ТС Србобран у ТС 110/20 kV „Србобран 2“.

Већином гласова усвојене су Одлука о доношењу Плана детаљне регулације рециклажног дворишта са објектом за смештај животињског отпада I категорије и прихватилишта за животиње, Одлука о расписивању јавног огласа о отуђењу грађевинског земљишта у Турији и Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2020.годину на територији општине Србобран.

Подршку одборника добили су и Извештај о раду са финансијским извештајем „Одмаралиште“ Србобран за 2019. годину, Извештај о раду ЈКП „Градитељ“ за 2019. годину, Финансијски извештај ЈКП „Градитељ“ за 2019. годину, Одлука о расподели добити ЈКП „Градитељ“ за 2019. годину, те узвештаји о раду са финансијским извештајем Центра за социјални рад општине Србобран, Центра за физичку културу, рекреацију и туризам Србобран, Установе за културу Дом културе Србобран, Народне библиотеке Србобран, као и месних заједница Србобран, Турија и Надаљ, сви за 2019. годину.

Скупштинска већина подржала је и Одлуку о организацији и функционисању цивилне заштите на територији општине Србобран и Извештај о раду штаба за ванредне ситуације општине Србобран за 2019. годину, а затим и донела решења о разрешењу в.д. директора и именовању директора Центра за физичку културу, рекреацију и туризам Србобран. На ову функцију именован је Слободан Субић.

Локални парламент донео је решења о разрешењу и именовању органа управљања јавних предузећа, установа, комисија и сталних радних тела које образује Скупштина општине Србобран: Савета за привреду, буџет и финансије, Савета за урбанизам, комуналне делатности и заштиту животне средине, Комисије за прописе, Комисије за за представке и жалбе, Савета за младе, затим Надзорног одбора ЈКП "Градитељ", органа управљања Центра за физичку културу, рекреацију и туризам Србобран, органа управљања Установе за културу Дом културе Србобран и органа управљања Центра за социјални рад општине Србобран. Такође, ту је и Одлука о именовању чланова Надзорног одбора Друштва са ограниченом одговорношћу "Одмаралиште" Србобран и утврђивању висине накнаде за њихов рад.

Нове школске одборе добиле су Основна школе "Вук Караџић" и Гимназија и економска школа "Светозар Милетић", а усвојена су и решење о именовању председника и чланова Комисије за одређивање назива појединих делова насељених места (улица и тргова) у општини Србобран и Комисије за израду предлога Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта на територији општине Србобран.

Седница је завршена одборничким питањима.