Српски  Magyar 

Дебељачки: Наши вртићи су на високом нивоу

Након посета србобранским вртићима "Снежана", "Пчелица" и "Палчић", председник општине Радивој Дебељачки посетио је данас вртиће "Пепељуга" у Турији и "Бубамара" у Надаљу. Повод је био исти, Дечија недеља, а посете су обележили садње јелки у двориштима вртића, размена осмеха, најлепших жеља и поклона, по која песма и заједничко сликање за успомену.

Сва деца добила су слаткише, за мале Надаљчане стигли су и балони као поклон Савета МЗ, а поново покренути Расадник ЈКП "Градитељ" обезбедио је за све вртиће по једну јелку.   

Председник општине, заједно са Милицом Зарић, заменицом председника, Миланом Јовановићем, председником Савета МЗ Турија, др Илијом Газеповим, чланом Општинског већа, Нинославом Јокановићем, председником Савета МЗ Србобран, Дејаном Алексијевић, председницом Савета МЗ Надаљ, те директорком ПУ "Радост" Биљаном Бајић, искористио је прилику да провери у каквим се условима окупљају деца у вртићима, у каквом су стању ти објекти и шта би требало учинити да они буду још модернији и бољи.

На питање у каквом су стању вртићи у општини Србобран, Дебељачки је прво истакао "увек може боље", али и да је "генерална оцена да је уређеност и опремљености објеката на високом нивоу".

"У свим вртићима је стање веома добро. Упознати смо и пре ових посета шта треба бити приоритет у наредном периоду, то су углавном мере замене столарије која нигде није у критичном стању, али желимо да то радимо јер нам је циљ и боља енергетска ефикасност. Као локалној самоуправи која одржава све те објекте и плаћа рачуне, стало нам је до кроз улагања стигнемо до уштеда и на тај начин вратимо уложено. Евидентирали смо све што су нам предочили запослени, мораћемо више да радимо на приступним рампама за особе са инвалидитетом, као што смо то већ урадили у вртићу 'Пчелица'. У 'Палчићу' се мора мењати столарија и средити приступни тротоари и паркинг, и он ће бити први у који ћемо улагати средства", рекао је Дебељачки.

Директорка Предшколске установе "Радост" Биљана исказала је пуну захвалност представницима локалне самоуправе на посети и сталној подршци која се установи пружа са циљем да се обезбеди квалитетан рад са децом.