Српски  Magyar 

Конкурс за песничку награду "Милан Дунђерскиˮ

Народна библиотека Србобран расписала је конкурс за доделу интеркултуралне песничке награде "Милан Дунђерски" за 2020. годину.

"На иницијативу професора филозофије Милана Ђорђевића, Народна библиотека Србобран је прошле године установила песничку награду 'Милан Дунђерски'. Интенција оснивача је да трајно сачува успомену на угледног завичајног песника и хуманисту, те подстакне међународну интеркултуралну сарадњу омладине у наднационалној заједници слободног уметничког духа.

Овом одлуком библиотека у Србобрану настоји да прогресивно и континуирано даје допринос принципијелној одбрани и афирмацији аутентичних књижевно-естетских квалитета и универзалних људских вредности остварених у поезији даровитих младих песника, који пишу на српском, мађарском, хрватском, буњевачком, црногорском и босанском језику. Награда 'Милан Дунђерски' се додељује сваке године за уметнички најуспелију и хуманистички мисаоно најдубљу необјављену песму написану на српском, мађарском, хрватском, буњевачком, црногорском и босанском језику у две категорије: за ученике средњих школа и студенте у земљи и иностранству.

Награђени аутори, о којима ће одлучивати чланови жирија из реда стручњака афирмисаних на пољу књижевности, ће добити диплому, двојезичну књигу о Милану Дунђерском и новчану награду, а песме ће им бити објављене у књижевним часописима.

Конкурс је отворен до 31. децембра 2020, а награда ће бити додељена на свечаној церемонији у Србобрану фебруара 2021, на дан песниковог рођења. Заинтересовани аутори на конкурс могу да пошаљу највише две своје необјављене песме на следећу имејл адресу: Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели. , с назнаком 'За песнички конкурс'. Песме написане фонтом Times New Roman (величина слова 12), ћириличним или латиничким писмом, треба послати у два одвојена word фајла: у првом су песме потписане шифром, а у другом је решење шифре, које мора да садржи име и презиме, адресу, број телефона, имејл адресу, назив и седиште средње, или високошколске установе коју аутор похађа. Контакт за додатне информације: 021.730.185 (Ева Киш, директорка Народне библиотеке Србобран), и Facebook профил Народне библиотеке Србобран.

Службени лист