Jan 25, 2021 Last Updated 1:55 PM, Jan 22, 2021

"Узми рачун и победи 2020" - Помози својој општини да освоји награду!

Према званичним правилима, део наградне игре "Узми рачун и победи 2020" је и такмичење општина и градова у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова. То значи да се учешћем у наградној игри грађани не боре само за себе – већ и за град у којем живе, док сваки издати рачун или слип представља допринос изградњи бољег и одговорнијег друштва. Масовно учешће наших суграђана у наградној игри, довели су општину Србобран у сам врх листе градова по броју послатих рачуна и отварају јој могућност да освоји вредну новчану награду.

"Наградна игра 'Узми рачун и победи 2020' увелико је у току. Грађани општине Србобран марљиво су скупљали рачуне и слали коверте, што је нашу општину довело међу првих девет на листи за награду у вредности од 20.000 евра, за опремање и обнову школа, болница, вртића и других објеката и простора од јавног значаја. Апелујемо на све грађане да наставе да шаљу коверте, а они који још нису, да се прикључе наградној игри како бисмо омогућили да наша општина остане међу првих девет до завршетка наградне игре. Сви добијамо кад сива економија губи", позвала је грађане Канцеларија за младе општине Србобран.

Право учешћа у такмичењу имају сви градови, градске општине и општине на територији Републике Србије, а како би све локалне самоуправе имале подједнаку шансу да победе, подељене су према броју становника у три такмичарске групе - мале, средње и велике. У свакој од такмичарских категорија биће изабране по три општине (укупно девет) које ће бити награђене са укупним фондом од 180.000 евра за опремање и обнову школа, болница, тргова, вртића и других објеката и простора од јавног значаја, по избору грађана. Ранг листа у свакој од категорија прави се на основу броја послатих коверата, односно рачуна и слипова, по глави становника пондерисано куповном моћи.

Тренутну ранг листу можете видети ОВДЕ.

Службени лист