Српски  Magyar 

Општини Србобран 400.000 динара од ПСЕГС

Покрајински секретар за енергетику, грађевинарство и саобраћај, Огњен Бјелић, доделио је, на основу спроведеног јавног конкурса, укупно 46,1 милион динара за суфинансирање 41 пројекта из области безбедности саобраћаја у 26 градова и општина на територији АП Војводине.

Један од одобрених пројеката биће реализован у Србобрану, којем је за постављање два брзинска дисплеја на уласцима у насеље из праваца Врбаса и Бечеја, припало 400.000 динара. Укупна вредност пројекта је 645.120 динара и обавеза општине Србобран је да обезбеди преостала средства.

Иначе, за бесповратна средства, на конкурсу који је расписан 27. новембра ове године, јединице локалне самоуправе су могле да кандидују пројекте намењене успоравању саобраћаја у зонама школа, затим за постављање брзинских дисплеја у зонама школа, успоравање саобраћаја при уласку у насељено место и постављање семафора. Приоритет Покрајинског секретаријата је повећање безбедности учесника у саобраћају, а нарочито деце, те ће у наредном периоду настојати да се уреде све зоне школа на територији Војводине. По овом конкурсу су додељена средства за уређење 39 зона школа саобраћајном сигнализацијом и техничким средствима и уређење још 26 зона школа постављањем брзиномера. Значајна средства од приближно двадесет милиона динара су додељена за постављање седам семафора. Такође, део новца додељен је и за пројекте који се односе на успоравање саобраћаја при уласку у насељена места и у зонама успореног саобраћаја, као што је то случај у Србобрану.

Службени лист