Српски  Magyar 

Општини Србобран 700.000 динара од ПСПТ

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас уговоре представницима осам локалних самоуправа са територије Војводине о додели бесповратних средстава за финансирање пројеката из области електронских комуникација и информационог друштва за 2020. годину.

Један од уговора, укупно вредан 700.000 динара, потписао је Радивој Дебељачки, председник општине Србобран. Бесповратна средства, у укупном износу од готово 5,2 милиона динара, додељена су и општинама Бач, Нова Црња, Опово, Житиште, Ириг, Сечањ и Шид.

"Реализацијом ових уговора биће знатно унапређена област телекомуникација у осам општина у Војводини. Средства су намењена за постављање видео-надзора у бројним предшколским и школским установама, као и за јачање капацитета интернета, што је посебно значајно за туристичку привреду", рекао је председник Мировић.

Након потписивања уговора, Радивој Дебељачки оценио је да сарадња са покрајинским органима власти, као и у овом случају, у континуитету доноси унапређење квалитета живота у општини Србобран. 

"Пре само неколико дана са Покрајинским секретаријатом за енергетику, грађевинарство и саобраћај, потписали смо уговор у улагању у унапређење безбедности саобраћаја, а већ данас смо склопили договор о још једном улагању у област електронских комуникација и информационог друштва. На конкурсу Покрајинског секретаријата за привреду и туризам добили смо 600.000 динара за постављање видео надзора у вртиће 'Снежана' и 'Пчелица' Предшколске установе 'Радост', као и 100.000 динара за постављање хот спот локације за бесплатан интернет на Тргу слободе. Наставићемо да редовно припремамо пројекте за конкурсе Покрајинске владе и њених секретаријата, такође и за конкурсе Владе Србије, јер подршка коју добијамо обезбеђује нам да лакше и са мање средства реализујемо вредне пројекте, на корист свих грађана општине Србобран", рекао је Дебељачки.    

Овај конкурс је, како је истакао Мировић, само један од многих којима Покрајинска влада показује разумевање за мање развијене средине и општине. "Ово је уједно и задатак другим секретаријатима и Управи за капитална улагања да увек и на сваком конкурсу пружимо подршку локалним самоуправама, посебно оним мање развијеним, за припрему пројектне документације и за инвестирање у свим пројектима који доприносе бољем животу грађана у тим срединама", навео је председник Мировић.

Покрајински секретар за привреду и туризам Ненад Иванишевић рекао је да пројекти који ће бити реализовани захваљујући овом конкурсу имају за циљ и повећање безбедности и квалитета живота грађана. "Буџет Секретаријата је 60 одсто већи него прошлогодишњи и сав тај новац ће бити усмерен управо привреди и туризму у локалним заједницама", казао је Иванишевић.

Службени лист