Српски  Magyar 

Почиње упис ђака првака

Основна школа "Вук Караџић" обавештава родитеље да ће се упис ученика у први разред школе обављати у периоду од 01. априла до 31. маја 2021. године. И ове године родитељима ће бити доступна услуга  Е-Заказивање термина за упис и тестирање детета у школи преко апликације еУправа.

"Родитељима ће апликација бити доступна од 22. марта до 28. маја 2021.године, а препорука Министарства је да школе понуде термине за упис, тако да ће ОШ 'Вук Караџић', као и свих година раније, послати службене позиве за тестирање сваком детету, односно родитељу у ПУ 'Радост', а који ће им уручити њихови васпитачи.

Апликација еУправе поједностављује упис у смислу да родитељ који је пријавио своје дете не долази у школу ни са једним потребним документом, него ће овлашћено лице школе, наставник информатике Синиша Фехер, из наведене апликације прибавити и одштампати извод из Матичне књиге рођених детета, потврду о пребивалишту и извод из здравственог картона који се односи на упис детета, а родитељ ће наведене податке на лицу места потврдити својим потписом.

ОШ 'Вук Караџић' спремна је да, као и претходне године, изађе у сусрет родитељима који нису у могућности или немају адекватну компјутерску опрему да самостално пријаве своје дете, да то уради уместо њих и то тако што можете телефоном позвати наставника Синишу Фехера сваког радног дана у периоду од 11.30 до 13.00 часова, на број телефона 060.750.94.97, који ће то учинити уместо вас.

Такође, пожељно је да родитељи који ће се самостално пријављивати на апликацију еУправе то ураде до 05. априла 2021. године, како би школа што ефикасније организовала целокупни упис будућих првака", наводи се у саопштењу ОШ "Вук Караџић".