Српски  Magyar 

Одржана VIII седница СО Србобран

Скупштина општине Србобран заседала је данас по осми пут у актуелном сазиву и донела низ решења и одлука које је локалном парламенту на одлучивање проследило Општинско веће.  

Седница је отворена потврђивањем мандата Душану Михајловићу, одборнику са листе Александар Вучић - За будућност наше деце, а затим именовањем Татјане Ивановић, досадашње заменице секретара, на место секретара Скупштине општине. Она је на овом месту заменила Данку Васиљевић.

Одборници су усвојили Одлуку о ангажовању ревизора за обављање екстерне ревизије завршног рачуна буџета општине Србобран за 2020. годину, измењену Одлуку о давању станова и стамбених зграда у јавној својини општине Србобран на коришћење Центру за социјални рад општине Србобран, затим Одлуку о стављању ван снаге Одлуке о одређивању органа општине Србобран надлежних за одлучивање и предлагање аката о прибављању и располагању стварима у јавној својини општине Србобран, као и Одлуку о приступању изради Локалног плана управљања отпадом на територији општине Србобран.

Такође, скупштинска већина је усвојила Програм подршке за спровођење пољопривредне политике и политике руралног развоја за 2021. годину на територији општине Србобран, измењено Решења о именовању Школског одбора Основне школе "Вук Караџић", а с обзиром да је био измењен и дневни ред, одборници су дали подршку извештају о реализацији Програма унапређења живота локалне заједнице, а посебно за изградњу инфраструктурних објеката и других објеката у циљу побољшања услова живота општине Србобран за 2020. годину, затим извештај о реализацији Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Србобран за 2020. годину, и измене и допуне Програма отуђења и давања у закуп на одређено време грађевинског земљишта у јавној својини у општини Србобран.

Седница је завршена одборничким питањима.

 

 

Службени лист