Српски  Magyar 

"Плави круг" позива грађане на прегледе

Друштво за борбу против шећерне болести "Плави круг", у сусрет 07. априлу - Светском дану здравља, организоваће вишедневну акцију контроле шећера и других основних здравствених параметара, у просторијама удружења, у улици Соње Маринковић 18а.

Др Илија Газепов, активиста "Плавог круга", заједно са осталим члановима, вршиће прегледе свакодневно од понедељка, 05. априла, до недеље, 11. априла. Сваког наведеног дана прегледи ће бити могући у периоду од 17.00 до 19.00 часова, док ће у понедељак, среду, суботу и недељу прегледи бити омогућени и у преподневним часовима, од 08.00 до 11.00 часова.

"Овогодишњу акцију и обележавање Светског дана здравља, одржавамо у посебним околностима, у периоду борбе против COVID 19. Овај вирус посебно прети дијабетичарима и они јесу угрожена група, па је потребно да што ефикасније и до последњег грађанина упутимо савете како се заштитити и смањити ризик од обољевања. Позивам грађане да нам се јаве, да прихвате наше савете и поруке, провере ниво шећера у крви, крвни притисак, телесну масу и друге параметре, али и да чују колико је важна вакцинација против COVID 19 за коначну победу", рекао је др Газепов и позвао Србобранце да буду део акције "Плавог круга".

Службени лист