May 15, 2021 Last Updated 6:54 PM, May 14, 2021

Покрајинска влада подржала још три пројекта општине Србобран

Председник општине Србобран Радивој Дебељачки преузео је данас у Покрајинској влади, од председника Игора Мировића, три уговора који регулишу реализацију развојних инфраструктурних планова, вредна скоро 43 милиона динара. Два уговора потписана су у оквиру конкурса Покрајинског секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство, а један у оквиру конкурса Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу.

"Сва три уговора за нас су веома значајна. Уговором са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство, обезбедили смо 40 милиона динара за изградњу фабрике воде у Турији. Изменама у нашем буџету склопили смо финансијску конструкцију за реализацију овог пројекта и очекујем да за месец и по или два месеца започнемо јавну набавку. Изградњом фабрике воде Турија ће решити проблем водоснабдевања и добити квалитетнију воду за пиће. Другим уговором са овим секретаријатом добили смо могућност да наставимо комасацију у Катастарској општини Надаљ II. Од ресорног секретаријата добили смо 1,8 милиона динара, а приближно исту суму обезбедиће наша локална самоуправа. Трећи уговор потписали смо са Покрајинским секретаријатом за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу и односи се на израду пројектно-техничке документације за санацију и уређење зграде Народне библиотеке Србобран. Ова зграда је под заштитом државе и потребно је да се сачува, тако да се надам да ћемо у наредном периоду приступити и њеној реконструкцији. Предуслов је да сада израдимо пројектно-техничку документацију, за шта смо добили милион динара, а сами ћемо издвојити 400.000 динара", рекао је Дебељачки и захвалио председнику Покрајинске владе Игору Мировићу и ресорним секретарима на сталној подршци свим пројектима које припрема општина Србобран. 

Иначе, председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је представницима локалних самоуправа у Војводини уговоре за суфинансирање пројеката у областима пољопривреде, водопривреде и локалног развоја, вредне више од 773 милиона динара. Покрајинска влада је посредством Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојила 740 милиона динара, за реализацију 53 уговора, путем три конкурсне линије.

"Покрећемо нови талас важних послова у Војводини. Циљеви су обезбеђивање санитарно чисте воде за домаћинства и индустријске зоне, изградње канализационе мреже, уређење атарских путева и отрестишта, као и реализација поступака комасације. Морамо много више да радимо, поготово у оним локалним самоуправама у којима није решено питање снабдевања пијаћом водом. Никада се више у овој области није радило", поручио је Мировић.

Из покрајинског буџета, посредством Покрајинског секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу данас су додељени и уговори јединицама локалне самоуправе за израду пројектно-техничке документације за унапређивање комуналне инфраструктуре, вредни више од 33 милиона динара.

Уручењу уговора присуствовали су и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић.

Службени лист