Српски  Magyar 

У четвртак нови термин за вакцинацију

Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" наставља са акцијом вакцинисања грађана без пријављивања и чекања на позив. Нову могућност да се имунизацијом заштите од великих опасности и последица које са собом носи COVID 19, сви заинтересовани грађани имају у четвртак, 06. маја у периоду од 11.00 до 14.00 часова, на вакциналном пункту у Дому здравља.

Поново су у понуди вакцине руског и кинеског произвођача - Спутник В и Sinopharm. Овога пута из Дома здравља стиже још једно важно обавештење - најновији алгоритми и научна истраживања показали су да је вакцинација безбедна за све грађане старије од 16 година, за труднице са трудноћом старијом од 12 недеља, као и за дојиље, и то свим вакцинама у понуди изузев руске Спутник В.

Здравствени радници Дома здравља укључени у масовну вакцинацију позивају грађане да искористе прилику и једноставно, брзо и без чекања приме дозу вакцине, чиме чувају лично здравље, дају свој допринос колективном здрављу и постају део победничког тима у борби са корона вирусом. Такође, они апелују на грађане да прате информације у медијима и пронађу термин који им одговара за вакцинацију.      

Службени лист