Српски  Magyar 

"Узми рачун и победи 2021" - Играј за свој град!

"Узми рачун и победи" је наградна игра са фискалним рачунима и слиповима коју је покренула Влада Србије у сарадњи са НАЛЕД-ом, како би мотивисала грађане да се заинтересују за тему сиве економије и да се активно укључе у њено сузбијање тако што ће узимати фискалне рачуне приликом сваке куповине, била она велика или мала. Такође, у циљу стимулисања безготовинског плаћања, грађани који приликом куповине користе било коју картицу или плаћају инстант мобилним телефоном, имаће двоструку шансу за добитак јер уз фискалне рачуне добијају и слипове са којима равноправно могу да учествују у наградној игри.

Право на учешће имају сва пунолетна лица са пребивалиштем или боравиштем на територији Републике Србије која су прикупила 10 фискалних рачуна, или 10 слипова - потврда за плаћање картицом односно платним инструментом за инстант плаћање путем IPS QR кода, минималне вредности од 100 динара по фискалном рачуну или слипу, не старијих од 1. априла 2021. године.

Фискални рачуни и слипови достављају се одвојено (не смеју се мешати) у ковертама било које боје, величине или облика, докле год стају у поштанско сандуче. Број коверата које могу да се пошаљу није ограничен. Адреса на које се шаљу коверте је УЗМИ РАЧУН И ПОБЕДИ 2021. На полеђини коверте треба читким словима уписати личне податке учесника и то: име, презиме, адреса пребивалишта/боравишта из личних докумената и контакт телефон учесника. Полеђина коверте је страна на којој се коверта отвара. Слање коверата са фискалним рачунима и слиповима је бесплатно (не плаћала се поштарина), и почело је 15. априла.

Паралелно са наградном игром организовано је такмичење општина и градова у броју прикупљених фискалних рачуна и слипова. То значи да су се учешћем у наградној игри грађани не боре само за себе – већ и за град у којем живе, док је сваки издати рачун или слип представљао допринос изградњи бољег и одговорнијег друштва.

Право учешћа у такмичењу имају сви градови, градске општине и општине на територији Републике Србије, а како би све локалне самоуправе имале подједнаку шансу да победе, подељене су према броју становника у три такмичарске групе - мале, средње и велике.

У свакој од такмичарских категорија бирају се по три општине (укупно девет) које ће бити награђене средствима за опремање и обнову школа, болница, тргова, вртића и других објеката и простора од јавног значаја, по избору грађана. Ранг листа у свакој од категорија прави се на основу броја послатих коверата, односно рачуна и слипова, по глави становника пондерисано куповном моћи.

Службени лист