Српски  Magyar 

Свакодневна вакцинација од 12.00 до 16.00 часова

И наредни радни дани донеће свим грађанима општине Србобран могућност да се брзо и једноставно, без пријављивања, чекања на позив и одласка у здравствене установе, вакцинишу против COVID 19.

Наиме, од понедељка до петка, свакодневно од 12.00 до 16.00 часова, сви заинтересовани имају могућност да у просторијама Друштва за борбу против шећерне болести "Плави круг", у улици Соње Маринковић 18 а, приме вакцину по избору - Pfizer или  Sinopharm. За толико жељени колективни имунитет, поручују из Дома здравља "Др Ђорђе Бастић" и "Плавог круга", потребно је да своје учешће у вакцинацији омасове млади људи, како би брже и лакше стигли до више од 50 одсто вакцинисаних.

Због тога је упућен посебан апел младима да се вакцинишу против коронавируса, заштите себе и старе, јер од њих зависи да ли ћемо сви моћи да се брзо вратимо нормалном животу.

"У Србији је у старосној категорији до 30 година до сада вакцинисано свега 11,9 одсто. У нашој земљи до сада је једну дозу вакцине примило више од 2,4 милиона пунолетних грађана, што је око 44 одсто тог узраста становништва, док је ревакцинисано 1,9 милиона грађана, што је око 35 одсто становника. Највећи број вакцинисаних су особе између 65 и 74 година и у тој категорији је 70 одсто вакцинисаних", статистички су подаци које је саопштио Кризни штаб за борбу против коронавируса.

 

Службени лист