Српски  Magyar 

Одржана X седница СО Србобран

У среду је одржана X седница Скупштине општине Србобран.

Одборници локалног парламента усвојили су Одлуку о приступању изради Плана развоја општине Србобран за период 2022-2028. година, Одлуку о промени оснивачког акта Народне библиотеке Србобран, затим Одлуку о расписивању огласа за отуђење неизграђеног грађевинског земљишта у Надаљу, Одлуку о прибављању непокретности – постројења за пречишћавање воде за пиће у Турији у јавну својину изградњом, као и Одлуку о прибављању непокретности у јавну својину непосредном погодбом.

Скупштина општине Србобран изгласала је и измене Програма отуђења и давања у закуп на одређено време грађевинског земљишта у јавној својини у општини Србобран, а затим и Одлуку о усвајању Информације о степену усклађености планираних и реализованих активности из Програма пословања јавног предузећа ЈКП "Градитељ" за период од 01. 01. 2021. до 31. 03. 2021. године.

Локални парламент разрешио је дужности дугогодишњу директорку Народне библиотеке Србобран Еву Киш, због одласка у заслужену пензију, а на њено место у својству вршиоца дужности именована је Андреа Пинтер.

Радивој Дебељачки и Милена Аларгић, председник општине Србобран и председница Скупштине општине Србобран, уручили су овом приликом у име локалне самоуправе бившој директорки Народне библиотеке цвеће и Захвалницу, као јасан знак поштовања за уложену енергију и посвећен рад на челу једне од најзначајнијих културних установа у Србобрану и окружењу. На подршци коју је имала од више сазива локалног парламента и више руководстава општине Србобран, захвалила се и сама Ева Киш, уз наду да ће у будући рад Народне библиотеке Србобран имати снажан подстицај од стране локалне власти.

У наставку X заседања донета су нова измењена Решења о разрешењу и именовању председника и чланова Надзорног одбора ЈКП "Градитељ" Србобран и Решења о разрешењу и именовању председника и чланова Савета за урбанизам, комуналне делатности и заштиту животне средине.

Седница је завршена одборничким питањима.

Службени лист