Српски  Magyar 

Новчана подршка и нови поклони за нове бебе

Бебама рођеним од 01. јануара до 30. априла, које живе на територији општине Србобран, уручени су данас вредни поклони. Средствима које је обезбедио Центар за социјални рад и општина Србобран, Удружење грађана "Рука спаса" прибавило је постељину, портиклице, пешкире и друго, док је локална самоуправа за све бебе обезбедила новчану подршку у износу од по 20.000 динара, а по 40.000 динара за бебе самохраних родитеља.

Поклоне родитељима 48 беба, колико је рођено у првој трећини године, уручили су Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, Милица Зарић, заменица председника општине, др Илија Газепов, члан Општинског већа, и Савка Лазић, председница "Руке спаса".

"Настављамо са једном од најлепших акција коју континуирано спроводи локална самоуправа и једна смо од ретких општина у Србији која из свог буџета за сваку рођену бебу издваја новчану подршку. Радује нас што нам се овога пута придружује и Центар за социјални рад, који је заједно са 'Руком спаса' припремио и нове поклоне за наше бебе. Надам се да ће сваки наредни пут помоћ нашим новим суграђанима бити све боља и издашнија, јер желимо да остваримо крајњи циљ а то је раст наталитета и све више деце у Србобрану, Турији и Надаљу", рекла је Милица Зарић и честитала принове младим родитељима.

Председник општине Радивој Дебељачки изразио је задовољство што су скупштинску салу данас испунили гласови беба и што млади родитељи деле радост новог живота у својим породицама са свим у локалној самоуправи. "Наша улога јесте да бринемо о свим грађанима, а посебно о оним који у неком тренутку имају и посебну потребу. За вас то јесте овај тренутак и зато ваша општина излази вам у сусрет и жели да вам помогне. Трудићемо се да и у будућности повећавамо ниво ових услуга, да пратимо развој ваше деце и поново их подржимо када се укаже нека нова потреба, посебно током образовања, које нам је веома важно", рекао је Дебељачки.

Службени лист