Српски  Magyar 

Апел ДЗ и "Плавог круга": Морамо наставити са вакцинацијом

Победа над вирусом COVID 19 још увек није озваничена и за колективни имунитет потребно је наставити са процесом вакцинације. У ту сврху Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" и Друштво за борбу против шећерне болести "Плави круг", одредили су нове термине у наредној недељи у којима ће сви грађани имати прилику да приме једну од две понуђене вакцине - Sinopharm или Pfizer, по сопственом избору, или да се ревакцинишу по позиву у утврђеним терминима.

Такође, за све оне који су због разних обавеза испустили термин за ревакцинацију, као и за оне који због радних обавеза не могу да се вакцинишу током радних дана, Дом здравља и "Плави круг" издвојили су недељу, 04. јул, како би сви имали прилику да приступе имунизацији. Акција се, како и до сада, врши у просторијама "Плавог круга", у улици Соње Маринковић 18а.

Термини за вакцинацију:

понедељак, 28. јун - од 08.00 до 10.00 часова

уторак, 29. јун - од 08.00 до 10.00 часова

среда, 30. јун - од 08.00 до 10.00 часова

четвртак, 01. јул - од 08.00 до 10.00 часова

петак, 02. јул - од 08.00 до 10.00 часова

недеља, 04. јул - од 08.00 до 14.00 часова

"Уколико наставимо са опуштеним понашањем и без спровођења вакцинације која ће нас довести до колективног имунитета, можемо очекивати погоршање ситуације у вези са коронавирусом за неколико недеља. Још једном апелујемо на све, посебно на младе, да се вакцинишу како бисмо дошли до колективног имунитета. Захваљујући тренутно изузетно позитивној ситуацији да је 0,8 до 0,9 одсто позитивних на коронавирус у односу на број тестираних, људи не осећају потребу да се вакцинишу, што није добро. Корона није завршена, имаћемо још изазова ако додатно не повећамо број вакцинисаних", поручили су државни званичници. 

Апел грађанима општине Србобран упутио је и др Илија Газепов. "Не смемо сада стати и опуштати се. После више од годину дана многих стриктних мера разумљиво је да имамо потребе за дружењем и окупљањем, али ако желимо да ове уредбе остану на снази и да додатно буду либерализоване, морамо се вакцинисати и ревакцинисати у што већем броју. Посебан апел упућујем младим људима, они су сада најважнији део борбе против COVID 19. Њихова масовна вакцинација задаће најснажнији ударац вирусу", поручио је др Газепов.  

 

Службени лист