Српски  Magyar 

Одржана XI седница СО Србобран

Одборници Скупштине општине Србобран одржали су данас XI заседање у актуелном сазиву. На дневном реду било је 19 тачака, у највећем броју посвећених уређењу комуналне сфере градског живота, као и законском функционисању јавних предузећа, установа и тела.

Седница Скупштине општине отворена је потврђивањем мандата одборници Бергел Аранки, која у скупштинске клупе улази уместо Ифју Золтана. Локални парламент донео је затим Одлуку о завршном рачуну буџета општине Србобран за 2020. годину, измењене одлуке о комуналном реду и о одређивању простора на којем није дозвољено окупљање, а у наставку седници и Одлуку о давању у закуп пословног простора којим располаже општина Србобран, Одлуку о изради измена и допуна Плана генералне регулације насеља Србобран и Одлуку о доношењу Плана детаљне регулације за увођење ДВ 110 kV бр.1267 ТС Нови Сад 3 – ТС Србобран у ТС "Србобран 2".

Скупштинска већина усвојила је и Одлуку о доношењу Годишњег програма заштите, уређења и коришћења пољопривредног земљишта општине Србобран за 2021. годину, Решење о давању сагласности на Статут Народне библиотеке Србобран, Извештај о раду ЈКП "Градитељ" за 2020. годину, Решење о давању сагласности на Одлуку о расподели добити по годишњем финансијском извештају ЈКП "Градитељ" за 2020. годину, Решење о измени Решења о именовању председника и чланова мандатно-имунитетске комисије, затим решења о разрешењу и именовању председника и чланова органа управљања Центра за социјални рад општине, председника и чланова органа управљања Установе за културу Дом културе Србобран, Спортског савеза општине Србобран и  чланова Социјално-економског савета општине Србобран – представника локалне самоуправе

Седница је завршена одборничким питањима.

Службени лист