Српски  Magyar 

Корисницима Народне кухиње подељени и хигијенски пакети

Са истеком јуна престала је да ради и Народна кухиња. Следи тромесечна пауза, а затим општина Србобран и Црвени крст настављају са овом врстом подршке економски најугроженијим грађанима. До ове године пауза између два циклуса рада била је дужа, али је ове године по први пут одлучено да Народна кухиња ради све до краја прве половине године.

Током данашње поделе топлог оброка свим корисницима услуга Црвени крст је делио и бесплатне хигијенске пакете. Пакете чине шампони и разне врсте сапуна. "Хигијенске пакете делимо из својих залиха, није реч о посебној донацији, а на тај потез смо се одлучили услед заиста високих дневних температура. Овакве временске прилике наводе све нас да се чешће туширамо и перемо руке, што је најнормалнија потреба сваког појединца. Не желимо да наши корисници услуга због своје економске ситуације мање воде рачуна о личној хигијени, сваки човек заслужује бар неки минимум пристојног живота и мислим да је дужност Црвеног крста да томе максимално допринесе. Наше могућности нису превелике, ипак ми пратимо потребе својих суграђана и излазимо им у сусрет колико можемо", саопштио је секретар ЦК Горан Радовановић.

Иначе, Црвени крст Србобран, у сарадњи са Месном заједницом Србобран, организоваће поделу БТИ таблета за уништавање ларви комараца. Након што је третирање ових инсеката обављено из ваздуха и са земље, остаје да грађани самостално обаве сузбијање и у својим двориштима, влажним подрумима, септичким јамама, запушеним олуцима и другим мањим воденим површинама. У петак, 2. јула, на три места, на пијаци, испред зграде МЗ Србобран и испред Црвеног крста (Светог Саве 15), волонтери ЦК делиће грађанима БТИ таблете. Таблете се могу преузети сваког радног дана и у просторијама Месне заједнице, у времену од 07.00 до 15.00 часова.

Службени лист