Српски  Magyar 

Надаљ сложно обележио Ивањдан

Надаљ је јуче прославио Ивањдан. Венци сплетени од мирисног цвећа красили су бројне сеоске капије, окачени са жељом да сваком дому који слави донесу мир, здравље, срећу и напредак. Забава у центру селу одавно није окупила толико људи, не само Надаљчана, већ и Србобранаца, Туријаца, Врбашана, Бечејаца и других, заједно жељних дружења и весеља након месеци и месеци рестриктивних мера, које је наметнула потреба да се што ефикасније савлада COVID 19.

Овогодишњи програм заинтересовао је све посетиоце. Све време наступа испред главне бине било је окупљено више стотина људа, а на њој смењивали су се културно-уметничка друштва "Ивањско цвеће" из Надаља и "Бард" из Србобрана, "Звездице", бројни солисти, певачи изворних песама и други, све до 22.00 и великог концерта Милана Митровића.

Надаљчанима је славу први честитао Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, пожелевши им да велики празник, храмовна слава села, испуни срца свих Надаљчана и Надаљчанки задовољством и срећом, уз наду да ће будућност донети нове бројне прилике за дружењa и весеља. 

 

Службени лист