Sep 21, 2021 Last Updated 7:39 AM, Sep 18, 2021

Без вакцинације нема решења - распоред за следећу недељу

Институт за јавно здравље Војводине оцењује епидемиолошку ситуацију у АП Војводини као несигурну. У овом тренутку на територији три општине ситуација је неповољна, док се на територијама 22 општине и градова ситуација оцењује као несигурна, а у 20 општина ситуација је повољна.

Током претходног дана у Војводини је регистровано 52 нова случаја. У Новом Саду је регистровано 24 новооболелих. Међу новооболелима и даље доминира радно активно становништво, а међу њима највећи део чине особе узраста од 30 до 50 година. У овом тренутку број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 525. Највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду, 207.
Институт сматра да у наредном периоду треба посветити пажњу поштовању предложених општих мера заштите на сваком месту и посебно потреби вакцинације што већег броја људи.
Управо због свега наведеног, Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" и Друштво за борбу против шећерне болести "Плави круг" организоваће и наредне недеље акцију вакцинисања против COVID 19.
Термини се минимално мењају; у понедељак, уторак, среду и петак, у просторијама "Плавог круга" у улици Соње Маринковић 18а, вакцинација је могућа је од 12.00 до 13.00 часова, док у четвртак грађани имаје прилику да без пријављивања и чекања на позив, приме вакцину од 18.00 до 20.00 часова. На располагању су вакцине произвођача Pfizer и Sinopharm.
Као и Институт за јавно здравље Војводине, Дом здравља и "Плави круг" још једном позивају грађане да се вакцинишу, заштите своје здравље и дају пун допринос коначној победи над коронавирусом.