Српски  Magyar 

Почела вакцинација трећом дозом

Упоредо са вакцинацијом и ревакцинацијом, грађани општине Србобран имају прилику да приме и трећу дозу заштите од COVID 19. Како је саопштено из Дома здравља "Др Ђорђе Бастић", вакцинација трећом дозом врши се на истом месту, у просторијама Друштва за борбу против шећерне болести "Плави круг", у улици Соње Маринковић 18а, у нешто измењеној процедури.

"Као и у целој Србији, свим нашим грађанима на располагању је вакцинација трећом дозом, свакога радног дана од 08.00 до 10.00 часова, почев од понедељка, 23. августа. Трећом дозом ревакцинишу се они који су прву дозу добили пре више од 180 дана, или шест месеци. Сви они добиће СМС поруку о термину за ревакцинацију трећом дозом, и веома је важно да приме вакцину, чиме додатно учвршћују свој имунитет. У овом тренутку и даље су нам на располагању Sinopharm и Pfizer вакцине", рекао је др Властимир Кладар, директор Дома здравља, и позвао невакцинисане грађане општине Србобран да се обавезно вакцинишу.

Из ове установе стиже и обавештење да ће у суботу, 21. августа, редовни рад амбуланте од 08.00 до 14.00 часова, због најављеног нестанка електричне енергије бити пребачен у послеподневне сате, од 14.00 до 19.00 часова. Измене се односе и на рад апотеке, која ће радити од 14.00 до 18.00 часова. Из Дома здравља апелују на пацијенте да у преподневним сатима, због недостатка струје, не долазе ни у Службу хитне медицинске помоћи, уколико то није неопходно, јер у тим околностима лекарима је скоро немогуће да пруже многе услуге. 

Службени лист