Српски  Magyar 

"Србија у ритму Европе" - СМС за Вељка, Робертину, Милану и Галину

После кратке паузе општина Србобран поново је део најпопуларнијег музичког такмичења за младе - "Србија у ритму Европе". До великог финала, заказаног за недељу, 05. септембар у 13.00 часова на Првој ТВ, остало је још само мало времена и последње припреме приводе се крају. За представнике општине Србобран - певача Вељка Голуба, и плесачице Робертину Купцо, Милану Матић и Галину Јовчић, данас је организована последња промоција пред такмичење са које је упућен позив целокупној јавности, пријатељима и свим суграђанима, да их подрже. Они ће на фестивалу, осим свог града, представљати и Амбасаду Холандије, тако да ће наступити са победничком песмом Евровизије 2019. године, "Аркаде", коју је изводио холандска музичка звезда Duncan Laurence.

Поводом промоције партнере из општине Србобран, председника општине Радивоја Дебељачког и звезде у успону, посетио је Давид Макевич, директор "Србија у ритму Европе".

"Међу 24 града и општине који ове године чине фестивал 'Србија у ритму Европе', сада је и општина Србобран, што нас веома радује. У суботу, 05. септембра од 13.00 часова, уживо на Прва ТВ, на националној телевизији, деца из Србобрана имаће прилику да се представе широком аудиторијуму и покажу све своје таленте, што јесте наш циљ. 'Србија у ритму Европе' функционише и ван наше земље, препознатљивост пројекта је снажна и широка, а део заслуга иде и општини Србобран. Хвала председнику општине на подршци, хвала и свим србобранским службама које су пратиле наш пројекат, попут Дома културе, чиме су дали снажан допринос да све буде на највишем нивоу. Уверен сам да ће квалитет овогодишњих представника Србобрана изаћи на видело и очекујемо висок пласман за Вељка и његове. У односу на претходне године они су показали још већу озбиљност и организованост, и сада, пре ТВ преноса и идеје о коначном пласману, могу рећи да сам потпуно задовољан њиховим ангажовањем, агилношћу и спремношћу на рад", рекао је Макевич.

Радивој Дебељачки, председник општине Србобран, оценио је да је фестивал заиста израстао у једну озбиљну организацију, која има не само у Србији, већ и у региону, велику гледаност и популарност.
 
"Све више људи и локалних самоуправа препознаје значај овог такмичења. Нама као локалној самоуправи пре свега је важно да деци створимо могућност да покажу своје таленте и знања, а можда се у будућности из тога изроди и нешто више - можда је ово и почетак неке професионалне каријере. Битно је да на лицима деце видимо осмехе, да су задовољни и чини ми се да смо направили пун погодак што смо се вратили међу учеснике фестивала 'Србија у ритму Европе'. И са наше стране смо се ове године потрудили да будемо професионалнији, а то смо очекивали и добили и са стране организатора такмичења. Задовољни смо учињеним, деца су имала све услове за рад, како смо се и договорили, и као локална самоуправа захваљујемо партнерима на свему. Радује ме и број гласова који смо остварили до сада, још увек смо у врху, и позивам суграђане да наставе да гласају за Вељка, . Истовремено, они не треба да осећају никакву врсту притиска, наш циљ је био да деци пружимо могућност да се покажу, да стану на одскочну даску за сутра, а да ли ће неко бити први, други, трећи или последњи, није важно. Наши представници су наши победници, за мене су већ победили и сви смо поносни на њих", рекао је Дебељачки.
 
Поруку организаторима, својој локалној самоуправи и јавности упутили су и млади таленти који ће нас представљати. "Поштовани председниче општине и драга наша 'Србијо у ритму Европе', хвала нам што бринете о нама и што нам заједничким снагама обезбеђују бољу будућност и пут ка нашим сновима и циљевима. Ми смо деца и наш задатак је да се смејемо, плешемо и певамо, желимо да растемо уз овај фестивал, као и сва друга деца Европе, и то је сада реалност. Живео Србобран и живела Србија", рекао је Вељко. Талентовани Надаљчанин позвао је све становнике општине Србобран да их подрже на фестивалу и пошаљу СМС на 1557 са текстом ПЕСМА_20
 
 
 
 
 
 

Службени лист