Српски  Magyar 

Усвојен други ребаланс буџета за 2021. годину

У петак је одржана XIII седница Скупштине општине Србобран на којој је усвојен 2. ребаланс буџета за 2021. годину.

"Други ребаланс има технички карактер, са циљем да до краја године обезбедимо реализацију свих оних позиција које су планиране у буџету, без икаквих сметњи. Предвидели смо и нове буџете за наше школе како би до краја године решили проблем одштетних захтева и у нову, 2022. годину ушли са затвореним тим питањем. Желим да истакнем да је буџет заиста стабилан, да су приходи остварени онако како смо планирали, све се креће у добром правцу и мислим да до краја године нећемо имати проблема да измирујемо све обавезе које имамо. Важна је и стабилност и добри односи које имамо са Јавним комуналним предузећем 'Градитељ', с обзиром да део обавеза локалне самоуправе према грађанима остварујемо кроз ово предузеће. И са пословне и са финансијске стране та сарадња је на високом нивоу. Такође, имамо одређене измене и на позицијама социјалне подршке, јер и ове године настављамо програме помоћи грађанима", рекао је образлажући ребаланс Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.     

Скупштина општине усвојила је Одлуку о доношењу измена Средњорочног Програма уређивања грађевинског земљишта на територији општине Србобран за период од 2020. до 2023. године, Одлуку о доношењу измена Програма уређивања грађевинског земљишта на територији општине Србобран за 2021. годину, затим Одлуку о изменама Одлуке о реализацији буџета општине Србобран у делу планираних расхода за услуге социјалне заштите за 2021. годину, Одлуку о измени Кадровског плана Општинске управе Србобран и Правобранилаштва општине Србобран за 2021. годину, као и Одлуку о утврђивању мањег, односно већег броја деце у васпитним групама у Установи за предшколско васпитање и образовање "Радост" за радну 2021/2022. годину.

У наставку заседања скупштинска већина дала је подршку изменама Програма за унапређење услова живота локалне заједнице, а посебно за изградњу инфраструктурних објеката и других објеката у циљу побољшања услова живота општине Србобран за 2021. годину, затим извештају о извршењу буџета општине Србобран за период јануар – јун 2021. године, и информацији о степену усклађености планираних и реализованих активности ЈКП "Градитељ".

Усвојене су и прве измене и допуне Годишњег програма пословања ЈКП "Градитељ" за 2021. годину, а затим и решења о разрешењу и именовању в.д. директора Установе за културу Дом културе Србобран. На овој функцији је Соња Стојновић, досадашња в.д. директорка.

Одобрена је и сагласност на измене и допуне Статута Установе за предшколско васпитање и образовање "Радост", разрешени и именовани чланови Управног одбора ПУ "Радост", и на крају заседања, изгласане сагласности на планове и програме рада МЗ Србобран, МЗ Турија и МЗ Надаљ за 2022. годину.

Службени лист