Српски  Magyar 

Свакодневна вакцинација и наредне недеље

Акција вакцинисања против COVID 19 биће настављена и наредне недеље, од понедељка, 30. августа, до петка, 03. септембра, свакодневно од 08.00 до 12.00 часова.

Раст интересовања за вакцинацијом, као и веома добар одзив за примање треће, бустер дозе вакцине, охрабрује, и организатори акције, Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" и Друштво за борбу против шећерне болести "Плави круг", позивају све невакцинисане грађане да приме неку од понуђених вакцина, најбољу заштиту против коронавируса, посебно у тренутку када четврти талас заразе узима све више маха.

Вакцинација се организује у просторијама Друштва за борбу против шећерне болести "Плави круг", у улици Соње Маринковић 18а.

Иначе, према подацима Института за јавно здравље Војводине, епидемиолошка ситуација у Војводини је неповољна. У овом тренутку на територији 26 општина ситуација је ванредна, у 9 општина ситуација је неповољна, док се на територији 10 општина и градова ситуација оцењује као несигурна.

Током претходног дана у Војводини је регистровано 475 нових случајева. У Новом Саду је регистровано 130 новооболелих. Међу новооболелима и даље доминира радно активно становништво, а међу њима највећи део чине особе узраста 30 до 50 година. У овом тренутку број регистрованих активних случајева у АП Војводини је 3.367. Највећи број регистрованих активних случајева је у Новом Саду, 1.046. Институт сматра да у наредном периоду треба посветити пажњу поштовању предложених општих мера заштите на сваком месту и посебно потреби вакцинације што већег броја људи.

Службени лист