Српски  Magyar 

Свечани пријем првака, почела школска година

Данас је почела нова, 2021/2022. школска година. После више од годину дана ђаци су се вратили у школске клупе на уобичајен начин; цели разреди наставу похађају свакодневно и часови трају 45 минута, али за евентуално погоршање епидемиолошке ситуације већ су спремни и други модели извођења наставе, са поделом разреда, наизменичним смењивањем у школи и пред рачунарима у online настави, или само са радом од куће.

Нове околности које од пролећа 2020. године диктира COVID 19, ипак нису спречиле да се у четири основне школе у Србобрану, Турији и Надаљу, у уторак и среду организују свечани пријеми ђака првака. Старији другари припремили су за оне нове пригодне приредбе и програме добродошлице како би им већ први дан у новом окружењу био леп и остао у дугом памћењу.

Основну школу "Вук Караџић" уписало је 45 ученика и подељени су у два одељења. Њиховом дочеку у школу, као и дочеку првака у свим другим школама, уз учитеље и наставнике, родитеље, браћу и сестре и другове, присуствовао је и Радивој Дебељачки, председник општине Србобран.

"Надам се су пред вама године уживања и да ћете сви током школовања бити насмејани баш као данас. Задовољство ми вас је гледати и сигуран сам долазите у праве руке, код добрих учитеља, учитељица, наставника и наставница, који ће вас учинити још бољим и још паметнијим, који ће вам приближити и помоћи вам да усвојите нова знања. Ми старији имамо обавезу да увек будемо ту за вас, да вам помогнемо, и имате прилику да нам се обратите када год желите. Циљ нам је да имате још лепше и опремљеније учионице и све друге услове да постанете добри ђаци, успешни и добри људи. Заједничким снагама морамо се потрудити да сву децу изведемо на прави пут. А ви децо, слушајте своје учитеље и родитеље, биће у наредним годинама и добрих и лоших оцена, дружења и несташлука, али пред вама су најлепше године и користите их за учење и за склапање нових пријатељстава која могу остати за цели живот", поручио је првацима и свим присутним Дебељачки.

Добродошлицу ђацима пожелеле су и директорка ових установа Бојана Нићин, Ерика Муњин Сокола, Бранислава Зеремски и Бранислава Станаћев.

Локална самоуправа је свим ђацима првацима за почетак дугогодишњег процеса образовања поклонила школски прибор.

Уз 45 првака у ОШ "Вук Караџић", у клупе ОШ "Јован Јовановић Змај" села су 54 ученика, у ОШ "Петар Драпшин" у Турији десет, и у ОШ "Жарко Зрењанин Уча" у Надаљу 23 првака.

Службени лист