Српски  Magyar 

Вртићи ПУ "Радост" спремно дочекали малишане

Као и основне и средња школа у општини Србобран, и Предшколска установа "Радост" почела је 01. септембра са радом у пуном капацитету, уз придржавање свих прописаних епидемиолошких мера. Рад се одвија у свих седам објеката у Србобрану, као и у вртићима у Турији и Надаљу.

"Ове године уписана су 442 детета, од тога 286 деце у полудневни боравак и чак 156 деце у целодневни боравак, што је значајно већи број него претходних година. Због све веће потребе родитеља за целодневним боравком деце, проширили смо капацитет и од ове године, поред вртића 'Снежана', 'Бамби' и 'Чуперак' у Србобрану, отворили смо целодневни боравак у вртићу 'Бубамара' у Надаљу. Капацитети у васпитним групама су попуњени, осим у неколико припремних предшколских група, где има још места за децу која се нису уписала. Такође, слободних места има у обе групе на мађарском језику у вртићу 'Барби' у Скопљанској улици", саопштила је директорка ПУ "Радост" Биљана Бајић.

Из установе апелују на све родитеље да уколико у припремни предшколски програм нису уписали дете рођено од 01. 03. 2015. до 29. 02. 2016. године, то обавезно учине у што краћем року.

"И ове године трудићемо се да обезбедимо све услове за несметан рад вртића. Вртић 'Бубамара' у Надаљу опремљен је потребним средствима за целодневни боравак - ту су сада дечији креветићи, постељина, посуђе, завесе... Наш план је замена столарије у Турији, а средства су обезбеђена подршком Покрајинске владе. У току је замена столарије у вртићу 'Чуперак' у Србобрану", додала је Бајић и свој деци, родитељима и запосленима у ПУ "Радост" пожелела здраву, срећну и успешну радну годину.

Службени лист