Српски  Magyar 

Дому здравља ново санитетско возило од Покрајинске владе

Дом здравља "Др Ђорђе Бастић" добио је данас од Покрајинске владе ново санитетско возило, чиме је поново унапређен возни парк ове здравствене установе. Претходни пут Покрајинска влада обезбедила је србобранском Дому здравља ново возило 15. маја 2020. године. На свечаности у Новом Саду, кључеве др Властимиру Кладару, директору ДЗ "Др Ђорђе Бастић", уручио је Игор Мировић, председник Покрајинске владе.

"Данас ће 32 нова возила кренути пут домова здравља и болница широм Војводине и омогућити, поред лакшег транспорта пацијената, бржи и ефикаснији рад и већу сигурност свима који пружају помоћ онима којима је потребна", рекао је председник Мировић.

Покрајинска влада је, према Мировићевим речима, од 2016. године обезбедила више од 90 нових возила за здравствени систем Војводине, чиме је, уз друга значајна улагања већа од 12 милијарди динара, знатно унапредила здравствени систем.

Председник је истакао да је Покрајинска влада обновила низ клиника Клиничког центра Војводине, а да су у току радови на изградњи блокова Б и Ц Клиничког центра, као и на реконструкцији болнице у Кикинди. "Заједно са државом наставићемо да радимо на унапређењу нашег здравственог система и на реконструкцији других болница које су приоритетне – у Суботици и Сомбору", изјавио је Мировић.

"Желим да се захвалим Покрајинској влади на изузетној донацији за наш Дом здравља. Потребно је да ниво комуникације између локалне самоуправе, Покрајинске владе и здравствене установе у Србобрану буде на високом ниову и задовољни смо како је то до сада функционисало. Такав облик сарадње доноси резултат и повећава ниво здравствене заштите наших грађана. То је једна од улога коју има локална самоуправа, пружање максималне здравствене заштите грађанима на локалу и ово возило допринеће томе", рекао је Дебељачки. 

Директор установе др Властимир Кладар истакао је да сада Дом здравља има довољно возила, управо онолико колико је потребно да се задовољи потреба броја становника у општини Србобран. 

"Имамо потпуно исправних пет возила у Служби хитне медицинске помоћи, једно возило које превози пацијенте до дијализе и неколико мањих возила за потребе кућног лечења и патронаже", рекао је др Кладар.

Службени лист